Lürssen’in süper yatı Project Shu deniz testlerini tamamladı

MDN İstanbul

Alman Lürssen Tersanesi ve Imperial Yachts’ın geçen ay yaptığı açıklamaya göre, 136 m uzunluğundaki süper yat Project Lürssen, mart-mayıs ayları arasında gerçekleştirilen deniz deneme testlerini tamamladı. Detayları da böylece açığa çıkmış olan gizemli yatın, sahibine bu yılın sonbahar aylarında teslim edilmesi planlanıyor.

20 metrelik genişliğiyle heybetli bir gövdeye sahip olan Shu’nun, Espen Oenio tarafından yapılan şık dış tasarımı, köprü ve üst güvertelerindeki oyuk küpeşteleri sayesinde, tabandan tavana kadar uzanan pencerelerinden içeriye bolca doğal ışığın girmesini sağlıyor. Yatın iyi dengelenmiş orantıları, geniş dış güvertelerine ve yaşam alanlarına olanak veriyor.

Ana güvertesinin arka tarafına enlemesine olarak yerleştirilmiş muazzam yüzme havuzu, çok özel ve estetik bir özellik olarak ön plana çıkıyor. Shu aynı zamanda çeşitli deniz sporları aktivitelerine olanak sağlayan büyük deniz teraslarına ve yüzme platformlarına da sahip. Ancak Shu’nun bilhassa bahsedilmesi gereken özelliklerinin başında helikopter pistleri geliyor. Biri güneş güvertesinde, diğeri de köprü güvertesinde olmak üzere 18 m ve 14 m çaplarında, piyasadaki en büyük helikopterleri ağırlayabilecek, iki adet iniş noktasına sahip. Tersanenin yönetim ortağı Peter Lürssen süper yatla ilgili olarak, “Shu, çok deneyimli sahibinin isteklerini sıradışı bir şekilde karşılayan bir tekne. Sahibinin, yatın tasarımı dahilinde istediklerinin tümü çok açık, güçlü, zorlayıcı, emek ve sabır isteyen unsurlardı,” açıklamasını yaptı.

Project Shu’nun şık ve zarif iç tasarımını yapan Mark Berryman, iç mekânda doğal tonlardaki dokunuşlarıyla huzurlu ve ferah bir alan oluşturmuş. Yatın inşası sırasındaki süreçte broker, sahibin temsilcisi ve yapım süpervizörü unvanlarını üstlenen Imperial Yachts, bu görevlerini süper yatın operasyonel yöneticisi olarak devam ettirecek. Bu anıtsal projenin, teslimatından sonra, dünyadaki en büyük 20 süper yattan biri olması bekleniyor.

Basına yansıyan diğer bilgilerde, Lürssen’in 130 metre üzerindeki segmentte, ismi henüz konmamış 146 m’lik bir yat ve Espen Oenio tasarımı 135 m’lik Project Thunder da dahil olmak üzere, dört adet yeni inşa süper yat projesinin üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Ancak imzaladığı gizlilik sözleşmeleri nedeniyle, Lürssen’in bu projelerle ilgili detaylı açıklamalarda bulunması beklenmiyor.

Bunu Paylaşın