Londra’nın Michelin yıldızlı Uzakdoğu Restoranı: Hakkasan

MDN İstanbul

Gurmelikle biraz ilgisi olanlar bilirler, dünyanın en ünlü restoranları, haklı olarak kazandıkları Michelin yıldızıyla bu üne kavuşurlar. Londra’nın en ünlü restoranlarından biri olan Hakkasan, dünya çapında Michelin yıldızına sahip iki Uzakdoğu restoranından biri.

İsmi, bizden birileri açmış izlenimi verse de Hakkasan, bir Uzakdoğu füzyon mutfağı restoranı. Ancak hem Wagamama zincirinin hem de Hakkasan’ın muciti, Hong Konglu Alan Yau’nun karısı bir Türk. Yau, dünyanın önde gelen gurmeleri tarafından “yemeği sanatla buluşturan dâhi” olarak anılıyor. Hong Kong’un yeni alanlarında yaşayan insanlar anlamına gelen “hakka” ile Japonca bir hitap şekli olan “san” sözcüklerinin birleşimiyle bu isim ortaya çıkmış.

Londra’nın en pahalı restoranlarından biri olan Hakkasan, birbirinden güzel balıklar, havyarlar, nodıllar ve Uzakdoğu’ya özgü bitkilerle hazırlanan yemekler ile eşsiz tatlılar sunuyor seçkin müşterilerine. Bu seçkin müşteriler arasında kimler yok ki. David Beckham, Sting, Robbie Williams, Madonna, Robert De Niro, Hugh Grant ve daha niceleri… Hakkasan, bu ününü kullanarak fiyatları oldukça yüksek tutuyor haliyle.
Ne zaman giderseniz gidin, müzik bir DJ tarafından yapılıyor. Personel oldukça hızlı, güleryüzlü ve nazik. Ne yiyeceğinize gelince… Restoranın sloganı şu: “İstediğiniz her şeyi pişirebiliriz, siz sadece isteyin.” Ama önerilerimiz arasında soya soslu biftek, kendi suyuyla pişirilmiş derin deniz istiridyesi, levrek, tavuk, karides çeşitleri, tatlı-ekşi sosta yengeç, mango ve limon soslu ördek var. Şarap mönüsü de oldukça iyi, hatta Hakkasan Londra’nın en iyi şarap mönülerinden birine sahip. (Beyazlarda 2006 Santorini Hatzidakis, Santorini, Greece; kırmızı şaraplarda 2004 Egidio Shiraz, Linda Domas, McLaren Vale, South Australia.)

Londra’nın en iyi üç, dünyanın da en iyi elli restoranından biri

Londra’nın en iyi üç, dünyanın da en iyi elli restoranından biri olan Hakkasan’da, o dillere destan yemeklerden tatmak istiyorsanız, bir ay önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Londra’da bir Türk olmanın avantajını kullanabileceğiniz yerlerden biri bu restoran, çünkü Hakkasan’ın çalışanlarının çoğu Türk. Ne var ki yemeğinizi iki saat içinde yiyip kalkmanız gerekiyor, çünkü tahmin edeceğiniz gibi, bir ay öncesinden rezevasyon yaptıran birileri sizin kalkmanızı bekliyordur.

Londra’nın mütevazı ve renkli restoranlarıyla ünlü muhiti Soho civarında, Tottenham Court yolu üzerinde pek de işlek olmayan bir sokakta, sekiz yıl önce açılan Hakkasan’ı görmek için Londra’ya yolunuz düşmezse üzülmeyin. Çünkü Hakkasan’ın ikinci şubesi, dünyada sadece tek bir yerde, İstanbul Kanyon’da mart ayında açıldı!

8 Hanway Place, Londra
Telefon: +44 2079277000

Bunu Paylaşın