Limanlar için otomatik konteyner taşıyıcılar test edildi

MDN İstanbul

Terminal işletmecisi Eurogate, Konteyner Terminali Wilhelmshaven’da otomatik askı konteyner taşıyıcısını test ediyor. Terminal operatörü APM ile işbirliği içerisinde yönetilen STRADegy pilot projesinin amacı, otomatik askı taşıyıcısı teknolojisinin tamamen işlevsel, güvenli ve roll-out için hazır” olduğunu kanıtlıyor. Otomatik askı taşıyıcı sisteminin tedarikine ilişkin ihale, Cargotec Group üyesi Kalmar tarafından kazanıldı.

Kalmar konteyner terminali için otomatik dört yüksek askı taşıyıcısı ve bir emülasyon sistemi tedarik edilecek. Eurogate’in tüm otomatik ekipman öğeleri hem canlı ekipman hem de simülatör ortamında test ediliyor. Taşıma ünitesi otomasyon çözümleri ve erişim kontrolü, güvenlik ve hata izleme cihazlarının tek bir platform üzerinden kontrol edilmesini sağlayan Kalmar Terminal Lojistik Sistemi’ni (TLS) kullanacak.

Pilot proje Eurogate Konteyner Terminali Wilhelmshaven’ın operasyonel olarak kullanılmayan ve günlük operasyonlara müdahale etmeyen bir alan üzerinde gerçekleştirilecek. Limana ilk Kalmar araçları 2018 yılının dördüncü çeyreğinde teslim edilecek ve pilot projenin 2019’un ikinci çeyreğinin sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Pilot projenin tamamlanmasının ardından, sonuçlar tüm proje ortakları tarafından kullanılabilir hale getirilecek ve sonrasında Eurogate, hangi sitelerde otomatik asansör taşıyıcı sisteminin kurulup kurulamayacağına ve nerede olacağına karar verilecek.

Bunu Paylaşın