LimakPort, kapasitesini 3 milyon TEU’ya çıkarıyor

MDN İstanbul

Gemilerin emniyetli giriş-çıkış yapması adına 367 metrelik liman ağızı genişletme çalışmalarını tamamlayan LimakPort, 2’inci faz yeni rıhtım ve ekipman yatırımları ile konteyner elleçleme kapasitesini 1 milyon TEU’dan 3 milyon TEU’ya çıkmayı hedefliyor. LimakPort Genel Müdürü Gündüz Arısoy, İskenderun Limanı için toplam yatırımlarının yaklaşık 700 milyon Amerikan Doları’nı bulduğunu belirtti1-Yapılan genişletme yatırımının başlangıç hikâyesi ile; teknik ve ekonomik içeriğini paylaşır mısınız?
LimakPort adını alan limanımız, yıllık 1 milyon TEU elleçleme kapasitesi ile bugün Doğu Akdeniz’in önde gelen konteyner terminallerinden biri haline gelmiştir. Limanımız, 1 milyon m2 alana, lineer ve uzun rıhtım yapılarına, olumsuz hava koşulları için tam koruma sağlayan mendireğe ve özel tasarlanan STS ve RTG vinçlere sahip. 15,50 metre su derinliği ile derin su limanı özelliğine de sahip LimakPort, konteyner odaklı tasarlanmış olsa da, yapılan kapsamlı ve çok yönlü yatırım sayesinde konteyner dışında; Ro-Ro, proje kargo, dökme yük ve genel kargo elleçlemelerinde de bölgenin aktif limanları arasında yer alıyor.
Limanımız, 400,000 m2 istif sahası ile 10,000 m2 yüksek perdeli maden depolama sahası, intermodal taşımacılığa uygun dizayn edilmiş 15,000 m2 kapalı depolar, 1,000 m2 soğuk hava deposu ile soğutmalı konteynerleri stoklama amaçlı inşa edilen soğutma kuleleri, Doğu Akdeniz ve Türkiye’nin en büyük atık alım tesisine sahip olmakla birlikte ulusal ağa bağlı demiryolu erişimi mevcuttur.2-Yatırımın maddi değeri nedir? Nasıl finanse edilmiştir? Ne kadar sürmüştür?
İskenderun Limanı’nın şirketimize ihale bedeli 372 milyon Amerikan Doları olup, bugüne kadar yapılan kapsamlı yatırımlarımız ile yatırım bedeli yaklaşık 700 milyon Amerikan Doları’dır.

3-Bu yeni yatırımla Türkiye ekonomisine sağlayacağınız artı değerleri sıralar mısınız?
Doğu Akdeniz’de yer alan İskenderun Körfezi’nde üretim hacimleri yüksek olan birçok sanayi kuruluşu faaliyet gösteriyor. Diğer taraftan Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ortadoğu’nun dünyaya açılan kapısı durumunda olan İskenderun Körfezi, hinterlandı içerisinde yer alan başta Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay olmak üzere tüm Doğu ve Güneydoğu illerine ulaşım konusunda önemli bir noktada. 2023 yılında Türkiye’nin hedeflenen 500 milyar dolar ihracat hacminin büyük bölümü limanlardan yapılacak. LimakPort, İskenderun Limanı’nın uluslararası niteliğe ulaşması için yapılan altyapı çalışmalarıyla konteyner operasyonunun başlaması sağlanmış ve akabinde Çin, ABD, Hindistan, Yunanistan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden gelecek hammaddelerin özellikle; Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman gibi limanların hinterlandı içerisinde bulunan sanayi ve üretim merkezlerine daha hızlı ve düşük lojistik maliyetlerle ulaştırılması sağlanmaktadır.

4-Bölgede ülke olarak kazanılacak avantajlar nelerdir? Doğu Akdeniz havzasında öne çıkan gelişmelerin limancılığa yansımalarını değerlendirir misiniz?
LimakPort İskenderun; Konya’dan Şırnak’a, Malatya’dan Diyarbakır ve Kilis’e kadar geniş bir bölgenin sanayicileri ve ihracatçıları için avantajlı bir liman haline gelmiştir. Ayrıca başta Kuzey Irak olmak üzere, Suriye ve Orta Doğu’nun transit ticareti için büyük önem arz etmektedir. Ayrıca, bölgenin son 20 yıldaki büyümesi göz önüne alındığında, Amanos Tüneli ve İskenderun’a kurulması planlanan lojistik köy projesinin bölgenin ihtiyaç duyduğu projeler arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

5-Buna ilaveten devam eden yeni yatırımlarınız var mıdır? 2018 yılı yük elleçleme rakamlarınızı, gemi tip ve yüklerine göre ayrı ayrı verilerle kısaca paylaşır mısınız?
Derinsu özelliğine sahip olan limanımızda, konteyner rıhtımları süper post panamax konteyner gemilerini elleçleyebilecek şekilde inşa edildi. 15 konteyner hattının ana gemileri limanımıza uğrak yapmaktadır. Diğer yük gemilerinde ise limanımız 80,000 dwt’e kadar olan gemilere hizmet verebiliyor.
Mevcut rıhtım yapılarımıza, ekipman takviyesi gerçekleştirilerek konteyner elleçleme kapasitemiz kısa sürede 1,3 milyon TEU’ya ulaşacaktır. Ayrıca, hinterlandımızın potansiyeline paralel olarak yapılacak 2’inci faz yeni rıhtım ve ekipman yatırımları ile konteyner elleçleme kapasitemizin 3 milyon TEU’ya çıkartılması konusunda da tüm planlamalarımız yapılmıştır.

Bunu Paylaşın