Kılıç: Şubat ayına kadar 46 gemimiz denetlendi, herhangi bir tutulma yaşanmadı

MDN İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2017 ve 2018 yıllarında gerçekleştirdiği faaliyetlerle, 2019 yılı için sektör ile bakanlık beklentilerinin karşılıklı olarak değerlendirileceği Çalıştay İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO)’nda gerçekleşiyor.

Çalıştay’a Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan; Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç, Genel Müdür Yardımcısı Taner Keskin, Gemi Denetim Dairesi Başkanı Yılmaz Taşçı, Gemi Denetim Dairesi Koordinatörü Hayri Hasandayıoğlu, Gemi Denetim Dairesi Uzmanı Denizcilik Sörvey Mühendisi Koray Korkmaz ve Denizcilik Uzmanı M. Türker Ekinci katılım gösterdi.

Çalıştay’da söz alan Okay Kılıç, 2018 yılında liman denetlemelerinde toplamda 7 Türk bayraklı geminin tutulduğunu ve tutulmaların azalmasında birçok kurumun katkısı olduğunu belirterek, ”Liman denetlemelerinde 2018 için 8 geminin tutulmasını ön görüyorduk, 7 gemide kaldık. Aynı performansı devam ettirirsek, beyaz listede yer almamız gemilerimize artı yönde yansır. 2019’da Şubat ayına kadar Türk bayraklı 46 gemi denetlendi, herhangi bir tutulma olmadı. 133 gemimize ön sörveyör yaptık. Geçtiğimiz yıl bizim için başarılı geçti. Sörveyörlerimizin yaptıkları denetimler etkili oldu. Türk bayraklı gemilerin daha ileri gitmesi için sizlerin de desteğini bekliyoruz” dedi.

Bunu Paylaşın