Jale Nur Ece M.Ü. Denizcilik Fakültesi’ne Dekan Yardımcısı olarak atandı

MDN İstanbul

Doç Dr. Jale Nur Ece, Mersin Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ne Dekan Yardımcısı olarak atandı. Ece, aynı fakültede Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümünde Öğretim Üyesi olup, aynı zamanda Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanlığını da yürütmektedir.

Ece, Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHUKAM) Akademik Danışma Kurulu Üyesidir. Ece, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstatistik bölümünden mezun olup, Belçika hükümetinden burslu Antwerp Üniversitesi’nde Port Management&Harbour Administration master’ı yapmıştır. Ayrıca, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisansını, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamlamıştır. Doktora tez çalışması İstanbul Boğazı’ndaki deniz kazaları ve zararsız geçiş koşullarının değerlendirilmesi konusundadır.

Ece, denizcilik sektörüne ilişkin çeşitli komisyonlarda ve çalışmalarda danışman ve uzman olarak görev almıştır. Uzmanlık alanları; Türk Boğazları, deniz emniyeti ve güvenliği, deniz ulaştırması, limanlar, uluslararası ticaret ve lojistik, konteyner taşımacılığı ve limanları, uluslarararası denizcilik sözleşmeleri, deniz yetki alanları vb’dir. Çeşitli ulusal ve uluslararası hakemli bilimsel dergi ve bildiri kitaplarında, sektör dergileri, gazeteler ve denizcilik sitelerinde denizcilik ve liman sektörüne ilişkin çok sayıda yayımlanmış makaleleri ve bildirileri mevcuttur. Ece’nin “İstanbul Boğazı: Deniz Kazaları ve Analizi” başlıklı kitabı ile ortak yazarlı “Deniz Lojistik ve Taşımacılık Hukuku” başlıklı kitabı bulunmakla birlikte, Türk Boğazları başlıklı kitabın editörlüğünü de yapmıştır.

Bunu Paylaşın