İtalyan Donanması, iş dünyasıyla ortak deniz turu programı gerçekleştiriyor

MDN İstanbul

İtalya’ya ait bir FREMM fırkateyni, gemiyi imal eden şirketlerin kaynak sağladıği bir gezi çerçevesinde Orta Doğu ve çevresinde seyre başladı.
Margottini adlı fırkateyn Pakistan’da, BAE’de, Kuveyt’te, Suudi Arabistan’da, Cibuti ve Umman’da duraklayacak. Gezinin finansal kaynağı Leonardo, Fincantieri ve Elettronica adlı İtalyan firmalarıyla Avrupalı füze imalatçısı MBDA tarafından sağlanıyor.
Donanma yetkilileri, misyonun yalnızca gemideki aksamın tanıtımını amaçlamadığını; aynı zamanda gözetim, deniz şeridi koruma operasyonları ve donanma diplomasisi amaçları olduğunu da açıkladı.
Pakistan’daki durağında gemi Aman 2019 deniz tatbikatına katılacak. Ayrıca ziyaretçilerin yerleşik sistemleri inceleyebilecekleri Navdex 2019 savunma fuarı için de Abu Dabi’de olacak.
Donanma sözcüsü Fabio Agostino, “Bu tur iş dünyasının katkısı sayesinde mümkün oldu. Sponsorlar olmadan bunu yapamazdık” dedi.
FREMM’i inşa eden tersane Fincantieri’nin pazarlama sorumlusu Andrea Tomao, şirketin bu tür bir tur ile kendi imalatını tanıtmasının çok değerli olduğunu söyledi. Tomao ayrıca, “Ürün ve platformları gösterme şansına sahip olmak, satışlarımız artırmada belirleyici bir faktör olabilir,” dedi.
Donanmaya elektronik harp ürünleri tedarik eden İtalyan Elettronica’nın pazarlama yetkilisi olan Giovanni Zoccali de ürünlerinin donanmada gerçekten kullanıldığının gösterilmesinin çok büyük bir algı değişikliği yarattığının altını çizdi.
Firmalar, yakıt masrafları için 10 milyon euro ve liman ücretleri de dahil olmak üzere diğer harcamalar için 3 milyon euro tutarında ödeme yaptı. Donanma 7 milyon euroyu personel ücretlerine aktardı.
İtalya’da savunma bütçesinin azaldığı bir zamanda, iş dünyasının sponsorluğu ile mürettebat eğitiminin devamının sağlanmasında hayati önem taşıyor.
İtalya’nın sektörel şirketleri ile Donanma’nın ortaklığı ilk defa 2013 yılında Cavour gemisinin Afrika’da ve Orta Doğu’da gerçekleştirdiği 19 ülkeyi ziyaret içeren bir tur ile başlamıştı.
Bunu Paylaşın