İsveç’in yeni süper teknesinde Türk tasarımı

MDN İstanbul

İsveç’in köklü tekne üreticisi Flying Flipper, ödüllü Türk tasarım ofisi Red Yacht Design’ın tasarladığı ve ilk süper tekne olarak adlandırılan SuperFly GT 42 konseptinin lansmanını 12-17 Eylül’de Cannes Yachting Festival fuarında gerçekleştirdi.
Fuar öncesinde sosyal medyada yayınlanan tanıtım videosu yoğun ilgiyle karşılanan süper tekne, fuarda da dikkat çekti.
Flying Flipper, 40 yıldır ürettiği üstün performanslı yarış tekneleri ile İsveç’in önemli üreticileri arasında yer alıyor. Tasarımlarına yeni bir soluk getirip, çağın ruhuna uygun yeni nesil tekneler üretmeye karar verdiklerinde yolları, üstün yarış performansını ve aile konforunu modern İskandinav tasarımıyla harmanlamayı başaran İstanbul merkezli tasarım ofisi Red Yacht Design ile kesişti.
Flying Flipper’ın bilgi birikimi ve Red Yacht Design’ın heyecan ve yeteneğinin ortak meyvesi olan SuperFly GT 42 bugüne kadar görülen teknelerden farklı. Tamamen karbon olarak üretilecek olması ona maksimum mukavemet ve hafiflik sağlıyor. Çift 400 HP Mercury’den toplamda 1881 HP sağlayan 3×627 HP Seven Marine motorlara kadar uzanan güç seçenekleri mevcut. Superfly GT’nin hibrit seçeneği de olması planlanıyor. Ilk botun üretiminin yıl sonuna kadar başlaması planlanıyor.

Bunu Paylaşın