İMEAK DTO Kocaeli Şubesi, denizcilik eğitimini temel eğitime entegre etmeyi hedefliyor

MDN İstanbul

Kocaeli’nin, Türkiye’nin ekonomik olarak dörtte birlik dinamiğini oluşturan bir yapıya sahip olduğunu belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel; 7 Mayıs’ta gerçekleşen şube toplantısında, gemi yan sanayi ve denizcilik sektörüne hizmet veren bütün şirketleri ayrıştırmayarak bir araya getirdiklerini dile getirdi. “Strateji ve hedef oluşturarak bizden sonraki nesillere bir miras bırakmak istiyoruz. Kentimizde bulunan yan sanayi firmalarını ziyaret ediyoruz. Bunların hepsi bir değer, bu firmaları bir araya getirmemiz sektörümüz açısından önem arz ediyor,” şeklinde konuşan Doğusel, 350 üyeden oluşan şubenin üye sayısını kısa süre içerisinde 500’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
İMEAK Deniz Ticaret Odası ile birlikte çeşitli projeleri hayata geçirmek istediklerini anlatan Doğusel, “Şu anda Odamız ile birlikte denizciliğin ilkokullarda öğretilmesi konusunda çalışmalarımız var. Denizcilik eğitiminde en alt seviyeye inerek, eğitim nerde başlıyorsa, denizciliği de oradan başlatmayı hedefliyoruz. Bu bizim, Deniz Ticaret Odası ile birlikte yürüttüğümüz bir proje,” dedi.
Toplantıya davetli olarak katılan Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ise Belediye olarak bölgedeki yatırımcıların önünü açmak adına her türlü işbirliğine hazır olduklarına dikkat çekerek, “Her zaman belediye olarak yatırımcıların yanındayız. Yapacağımız altyapı yatırımlarıyla kentimize, İlimtepe yolunu kazandıracağız. Özellikle bu yolun Kuzey Marmara otoyoluyla da entegre olacağını düşünürsek, deniz ticaretine de ciddi bir katkısının olacağına inanıyoruz. Belediye olarak projeyi 1 ay içerisinde bitireceğiz,” bilgisini verdi. Tır parkı ve konteyner alanları konusunda ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yürüttüğü Lojistik Köy projesi ile ilgili çalışmalara değinen Söğüt, “Biz bu bölgenin tır parkı ve konteyner depolama alanı ihtiyacını da kenti sıkıntıya sokmayacak şekilde çözmenin yollarını arıyoruz,” dedi.
Bunu Paylaşın