İmamoğlu: Şehir içi deniz ulaşımını yüzde 3’lerden yüzde 10’lara çıkaracağız

MDN İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Grand Cevahir Hotel’de, Ulaşım ve Ulaştırma Sektörünün Sorunları ve Çözümleri Toplantısı’nda, deniz ulaşımına ilişkin planlamalarından bahsetti.

İstanbul’un bir deniz kenti olduğunu ve deniz ulaşımında daha aktif bir rol alması gerektiğinin altını çizen İmamoğlu, “Deniz ulaşımında bu şehir yüzde 10’lardan, yüzde 3’lere kadar geriledi. Biz bu rakamı tekrar yüzde 10’lara çıkaracağız. Şehir içi deniz ulaşımını teşvik edecek bir çalışma içerisinde olacağız. 31 Mart öncesi yaptığımız proje sunumlarında belirtiğimiz gibi Tuzla’dan Büyükçekmece’ye kadar kıyıya paralel yeni hatlar açacağız. Boğaz hatlarını sıklaştırıp, Boğaz’da deniz kullanımını yaygınlaştıracağız. İstanbulluları tekrar denizle buluşturacağız” dedi.

Yeni hatlarda sektörle beraber çalışacaklarını anlatan İmamoğlu, “İşletme ve finans modellerini sektörle birlikte tartışıp, sektörün bütün bileşenleriyle çalışacağımızı anlatmıştım. Kentte âtıl konumda bulunan iskeleleri yeniden halkın kullanımına açacağız ve İstanbullulara daha erişilebilir bir deniz yapısı sunacağımızı şimdi tekrar duyurmak istiyorum. Düzenli ve sık deniz seferleri koyacağız, lastik tekerlek taşımacılık, raylı sistem taşımacılığı ve deniz ulaşımının birbiriyle entegrasyonunu sağlayacağız; yani ulaşımda birbirini kapsayan bir sistem oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Bunu Paylaşın