IDEF’te ilk gün 63 anlaşma imzalandı

MDN İstanbul

IDEF 2019 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuarın ilk gününde firmalar, ulusal ve uluslarası alanda toplamda 63 anlaşma imzaladı.

Gökdeniz tanıtıldı

Deniz platformları için üretilen yerli hava savunma sistemi Gökdeniz, Aselsan tarafından tanıtıldı. Aselsan Hava Savunma Top Sistemleri Program Müdürü Dinçer Nalbantoğlu, geliştirdikleri ürünün Aselsan’ın 30 yıllık birikimi neticesinde ortaya çıktığını ve yeni projelerle ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Gökdeniz; insansız hava araçları, uçaklar, helikopter, güdümlü anti gemi füzeleri gibi gök cisimlerine karşı Türk savaş gemilerini korurken, ayrıca yakın zamanda asimetrik su üstü tehditlerine karşı da koruma sağlayacak.

İsteğe göre otonom veya operatör kontrolünde hizmet vermesi planlanan Gökdeniz, 35 mm parçacıklı mühimmat kullanacak. 3 boyutlu arama radarı, atış kontrol radarı ve E/O algılayıcılarla donatılan savunma aracı, bu sayede kötü hava koşullarında veya gece de aktif bir şekilde kullanılabilecek.

Bunu Paylaşın