Hizmet ihracatında damga vergisi kaldırılsın

MDN İstanbul

Türkiye’de geçen yıl 38 milyar dolarlık hizmet ihracatı gerçekleştirildi. Bu rakamın yüzde 80’lik kısmının yük ve yolcu taşımacılığından oluştuğunu belirten Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, “ Ülkemizde 10 ayrı hizmet ihracatı kategorisinde, yük ve yolcu taşımacılığı çok ciddi bir ağırlık gösteriyor. 2023’te bu rakamı 150 milyar dolarlara çıkarmak istiyoruz” dedi. Transport taşıma modunun değiştiği gümrük noktalarında ciddi sorunlar yaşadıklarını anlatan Eldener, “Örneğin siz Gürcistan’dan bir karayolu yüklemesi yaptınız, buradaki yükünüzü konteynere koyacaksınız. Gümrük buradaki malı mutlaka görmek istiyor. Bundan dolayı ortaya çıkan zaman kaybı nedeniyle gemi kaçıyor, ekstra bir takım muayene maliyetleri oluşuyor ve gereksiz bir sürü masrafla karşı karşıya kalıyoruz. Belirlenen hedeflere ulaşmamız için bunların önüne geçmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Hizmet ihracatında bazı maliyetlerin de ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Eldener, “Mal ihracatçıları için kaldırılan damga vergisi, hizmet ihracatçıları için de kaldırılabilir. Ancak bu vergi, hizmet ihracatı için hala devam ediyor. Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı ile görüştük” dedi.
Antrepolardan mal kabul sırasında alınan teminatlara ilişkin bilgi veren Eldener, “Zaten antrepolar açılırken 100 bin euro gibi çok ciddi bir teminat yatırılıyor. Bunun dışında getirdiğiniz malın vergisi üzerinden devlet, yüzde 10 ile yüzde 25 arasında ek bir teminat istiyor. Bu konu çözüme kavuşturulmalı. Bizim tahminimizce bütün gümrüklü depolardaki toplam götürü teminat tutarı 3 milyar TL, bunun kısa süre içerisinde çözüleceğini düşünüyorum” bilgisini verdi. Döviz’deki yükselişin antrepo ve depolarda da maliyetleri artırdığına değinen Eldener, “Döviz yükseldi, TL yüzde 40 dolayında bir değer kaybı yaşadı; bu durum antrepoların yüzde 40 daha fazla TL teminat bulması anlamına geliyor, böylece aynı miktarda malı depolarına alabilsinler. Böyle bir teminatı bankaların vermesi de zor hal böyle olunca, mallar geliyor ve antrepolara alınamıyor” şeklinde konuştu.

Bunu Paylaşın