GİSBİR’den Kuzey Star Tersanesi’nde yaşanan kaza ile ilgili açıklama

MDN İstanbul

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR), bu sabah Kuzey Star Tersanesi’nde meydana gelen kazayla ilgili basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada, üye tersanelerinden Kuzey Star Tersanesi’nde bugün sabah saatlerinde, havuz manevrası sırasında, üzerinde tamir amacıyla 2 gemi bulunan yüzer havuzda bir çatlama meydana geldiği; kazada bir tersane çalışanının hafif şekilde yaralanırken, herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Yapılan incelemelerin ardından, kaza yerinde çevre kirliliğine yol açabilecek herhangi bir sızıntının yaşanmadığı ve gemilerin yüzdürülmesinin ardından kaza ile ilgili teknik çalışmaların yapılacağı da açıklandı.

Kazadan kısa bir süre sonra olay yerine giden Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran’ın kaza ile ilgili açıklaması ise şu şekilde:
Herhangi bir can kaybı yaşanmamış olması ve çevre kirliliğine neden olacak bir durumun ortaya çıkmaması nedeniyle Allah’a şükrediyoruz. İlgili tüm birimler anında olaya müdahale etti. Olay esnasında havuzda bulunan gemilerin tekrar yüzdürülmesinin ardından her şey normale dönmüş olacak.

Bunu Paylaşın