ERMA FIRST “Farkı Yaratın’’ sloganıyla ilk tam akışlı elektroliz bazlı sistemi üretti

MDN İstanbul

Denizcilik ekipmanları imalat sektöründe 40 yılı aşan güçlü bir geçmişe sahip olan ERMA FIRST, 2009 yılında denizcilik uygulamalarında su ve atık arıtma teknolojisinde güçlü bir geçmişe ve tecrübeye sahip uzman bir ekip tarafından kurulmuştur.
Büyük bir mali güce, kenetlenmiş bir yönetim ekibine sahip olan ve denizcilik mevzuatının ihtiyaçları ve çevre koruma zorlukları tarafından yönlendirilen firmamız, balast su arıtma sistemlerini (BWTS) tasarlamaya ve üretmeye başladı.
ERMA FIRST, geçtiğimiz sekiz yıl içinde ürettiği, teslim ettiği ve faaliyete geçirdiği sistemlerden kazandığı tecrübeyi, sürekli Ar-Ge’yi, pazar ve teknolojinin talep ve gelişmelerini göz önünde bulundurarak, sistemlerimizi; Enerji Verimliliği (düşük enerji tüketimi), Operasyonel Mükemmellik (düşük basınç düşüşü ve küçük ayak izi) ve Yüksek Performans Standartları (tatlı su dahil tüm su rejimlerindeki zorlu koşullar) kriterlerini karşılayacak şekilde tasarladık.
Günümüzde ERMA FIRST; Yunanistan, Çin, Türkiye, İtalya, Romanya, Japonya, Kore, ABD gibi ülkelerle dünya çapında gemi sahipleri ve tersanelerden oluşan prestijli bir referans listesine sahiptir. Müşterilerimizin Türkiye’deki ihtiyaçlarını karşılamak için İstanbul merkezli acentemiz NemoMarin ile verimli ve uzun vadeli bir işbirliği kurduk. Acentelerimiz ekibimizle birlikte Türk denizcilik sektörüne destek sağlayabilmektedir.
ERMA FIRST; dünya standartlarında mühendislik çözümleri sunarak, dünya çapında kurumsal ittifaklar kurarak ve firmanın sürdürülebilir gelişmesinin omurgası olarak sıra dışı kalite ve etik standartları koruyarak, küresel pazarda lider bir konuma sahip olacak şekilde inovasyona ve kaliteye öncelik vererek performansı artırmayı hedeflemektedir.

ERMA FIRST BWTS FIT’i
neden tercih etmelisiniz?

ERMA FIRST BWTS FIT, ayak izinin önemli olduğu tadilat ya da özel yeni inşa projeleri için ideal bir çözüm haline gelmesini sağlayan oldukça küçük ayak izi ve modüler tasarıma sahip 40 mikronluk otomatik geri yıkama filtresi kullanan tam akışlı bir elektroliz sistemidir. Sistemin ana bileşenleri üstün kaliteli bir geri yıkama filtresi ve üstün performansa sahip bir elektrolitik hücredir. Balastlama sırasında gelen su 40μm’den büyük parçacıkların ve organizmaların uzaklaştırılacağı ve denize geri çekileceği filtreden geçer. Filtrelenmiş su daha sonra, düşük voltajlı doğru akım uygulayarak balast suyundaki tüm canlı organizmaları dezenfekte etmeye yeterli bir konsantrasyonda aktif maddenin üretildiği Elektrolitik Hücre’ye girer. Geminin yeniden balastlanması için sistemi kullanmaya gerek yoktur; sistem tamamen bypass edilir ve su, nötrleştirildikten sonra, geminin operatörleri/yöneticileri için enerji tasarrufunda önemli kazançlar sağlayarak doğrudan denize doğru deşarj edilebilir. Elektroliz yöntemiyle üretilen aktif bir madde kullanarak, mikroorganizmaların yeniden büyümesi riski ortadan kaldırılır.
Yukarıdakileri göz önünde bulundurarak, sisteminizi seçmeden önce, her zaman sertifikalarını, güç tüketimini, bakım sıklığını ve maliyetlerini, üreticinin sağladığı garantiyi, özellikle de alan sınırlamaları varsa ayak izini, maliyeti ve firmanın sunduğu satış sonrası destek sistemi göz önünde bulundurmalısınız.

ERMA FIRST BWTS FIT,
belirsizliğini ortadan kaldıran
büyük avantajlar sunar

Yukarıda belirtildiği gibi, firmamız müşterilerin en zorlu koşullarda bile çalışabilecek bir sistem seçerken belirsizliğini ortadan kaldıran büyük avantajlar sunmaktadır.
n İlk olarak, sistemimizin modüler tasarımı sayesinde kurulum, tüm ebat ve tipteki gemiler için uygun kılan düşük ayak izi ile çok esnek olabilir.
n İkinci olarak, ERMA FIRST BWTS FIT, elektrik tüketimini minimum seviyede tutar ve yalnızca balastlama sırasında çalıştığından, pazarda mevcut olan en az güç gerektiren sistemlerden biridir.
n Aynı zamanda düşük OPEX’e sahiptir, çünkü çok az masraf çıkaran küçük bakımlar gerektirmektedir. ERMA FIRST BWTS FIT, özel kurulum gereksinimleri için uygun olan ve tüm mevcut alanlara göre ayarlanabilen, en rekabetçi fiyatlarla gelişmiş bir teknolojidir.

IMO ve USCG Tip Onayı’na
sahip, ilk tam akışlı
elektroliz bazlı sistem

Sertifikasyon, gemide bir balast suyu arıtma sisteminin kurulması için bir ön şarttır ve ERMA FIRST BWTS FIT’e nesnel bir avantaj sağlar. ERMA FIRST BWTS FIT, tüm standartlara uygunluğunu ve olumlu çevresel etkisini belgeleyen IMO nihai onayına sahiptir. Sistem aynı zamanda USCG tarafından Tip Onayı alarak bunu başaran ilk tam akışlı elektroliz bazlı sistem ve dünyadaki altıncı USCG Tip Onaylı sistem oldu. Sistemin en zorlu koşullarda test edilmesi ve olumlu sonuçlar vermesi, enerji tüketimi, atık arıtma ve su emisyonu açısından tüm standartları aşmasını sağlar.

En zorlu koşullarda dahi etkili
Ar-Ge’ye odaklanan firmamız, en zorlu koşullarda balast suyunu etkili bir şekilde arıtmak için eşsiz bir çözüm buldu. Çoğu sistem; aşırı tortu, yüksek bulanıklık ve büyük miktarlarda organizmalar dahil olmak üzere zorlu su koşullarında güvenilir bir şekilde performans gösteremez; firmamızın yenilikçi tasarımı, ERMA FIRST BWTS FIT’i en sert su ortamlarına uygun hale getirmektedir.
ERMA FIRST sistemi, tutarlı ve yüksek verimli performansını koruyarak tüm su tipleri ve koşulları için uygunluk testlerini başarıyla geçmiştir.

5 yılda 260 sistemi devreye
aldık, 2019’da hedefimiz
daha büyük

İlk projemizi yaptığımız 2013 yılından 2018 Kasım ayına kadar firmamız 200 gemide 260 sistemi başarılı bir şekilde devreye aldı. Aralık 2018’e kadar ilave 80 sistem sunmayı planlıyoruz ve 2019’da 500’den fazla sistemi devreye almayı bekliyoruz. Oldendorff Carriers, Safe Bulkers, Peter Döhle, Golar LNG, vb. gibi saygın firmalarla çalışmaktan gurur duyuyoruz.

Ulusal değil küresel bazda
hizmet sunuyoruz

Yıllar boyunca dünya çapında büyük denizcilik merkezlerinde geniş bir satış sonrası destek ve servis istasyonları ağı kurduk. Firmamızın dünya çapındaki hizmetlerini daha da genişletmek için, Mart 2018’de sistem ve hizmetlerimize olan yoğun talebi karşılamak ve hükümlerimizi geliştirmek için yeni şubemizi açtık. Kore’deki yeni şube ofisinin açılışı, firmamızın sadece ulusal değil küresel düzeyde de tanıtıldığı uzun vadeli büyüme stratejisiyle tamamen uyumlu. Bu doğrultuda, yakın gelecekte ek şubelerin açılmasıyla daha da büyümeyi planlıyoruz.

Montaj anında servis
ekibimizle yanınızdayız

Sistemlerimizin kurulumu için dünya çapında çok sayıda tersaneyle işbirliği yaptık. Tersaneler için önerilerimiz, iyi bir proje yönetim ekibi kurmak, sistemin çizimlerini yapımcılarla kontrol etmek ve hem yapımcılar hem de armatörlerle bir iletişim ağı kurmak olacaktır. Bir sistemin kurulumu sırasında, süreci ve sistemin çizimlerini takip etmek ve sistemin başarılı bir şekilde çalışmasını sağlamak için prosedürün tamamının izlendiğinden emin olmak için her zaman işlem alanında bir servis ekibimiz vardır.
İlk günden beri ERMA FIRST dünya standartlarında çözümler üretmeye kendini adamıştır ve bu anlamda pazarın gelecekteki ihtiyaçlarına göre yeni ürünler üretebilmek için Ar-Ge’ye sürekli yatırım yapmaktayız. Zamanında teslimat yapmak, zamanında devreye almak, yüzde 100 başarılı devreye almayı sürdürmek ve 7/24 teknik destek ve sorun giderme sağlamak için kararlıyız.
Sloganımız “Farkı Yaratın” dır. Farkı yaratmaya devam etmeyi, söz verdiğimiz sonuçları sunarak aynı tutarlılığı korumayı ve her zaman müşterilerimizin beklentilerini aşmaya gayret etmeyi amaçlıyoruz.

Bunu Paylaşın