En İyi Açık Deniz Karakol Gemisi ödülünün sahibi ARES 150 HERCULES oldu

MDN İstanbul

Ares Tersanesi tarafından, Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı için üretilen ve dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi unvanına da sahip olan ARES 150 HERCULES; Avustralya’da 1983 yılından bu yana yayın yapan, 200 bini aşkın tirajlı Baird Maritime tarafından Dünyanın En İyi Açık Deniz Karakol Gemisi ödülünü aldı.

48 metre boya, 37 deniz mili azami sürate ve 1,600 deniz mili seyir siasına sahip olan ARES 150 HERCULES üzerinde; konvansiyonel ve asimetrik tehditlere karşı kullanılmak üzere elektrooptik sensörler ile ASELSAN üretimi 30mm MUHAFIZ Uzaktan Komutalı Stabilize Top ve 2 adet 12.7 mm STAMP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemleri de bulunuyor. Bununla birlikte geminin kıç üstünde özel harekât timlerinin operasyon ve intikalleri amacıyla 2 adet ARES 24 HARPOON Ani Müdahale Botu konuşlu.

ARES Tersanesi Genel Müdürü Utku ALANÇ ödülle ilgili olarak, “Okuyucularının yüzde 75’i Avrupa ve Asya’da bulunan, okuyucu kitlesinin yüzde 80’ini denizcilik sektöründe yer alan kurum/kuruluşlar ve gemi inşa sanayicilerinin oluşturduğu bu saygın kuruluş tarafından, aynı zamanda Katar Sahil Güvenlik Filosunun Sancak Gemisi olan ARES 150 HERCULES’ün birincilik ödülüne layık görülmesi, Türk gemi inşa sanayi adına gurur vericidir. ARES Tersanesi, tüm azim ve kararlılığı ile en zor şartlarda dahi ülkesi ve milleti için üretmeye, ülkesini dünyada en iyi şekilde temsil etmeye, döviz kazandırmaya, kazandığını yine ülkesine yatırmaya ve istihdam yaratmaya devam edecektir,” şeklinde konuştu.

Bunu Paylaşın