Ekol, Yalova Ro-Ro’da aynı anda 3 gemiyle hizmet vermeyi hedefliyor

MDN İstanbul

Ekim 2017’de Ekol Lojistik tarafından faaliyet alınan Yalova Ro-Ro Terminali, 80 bin m2 oturum alanına ve 500 treyler kapasitesine sahip. Yalova Ro-Ro Terminali’nin konumu itibarıyla gelişime açık tek Ro-Ro terminali olduğunu anlatan Ekol Türkiye Müdürü Murat Kavrar, “Ülkemizin dış ticaretinin sürekli arttığını biliyoruz. Bu sebeple yatırımımızın ikinci evresini daha ilk günden planlamıştık ve bu konuda hazırlıklarımıza başladık” dedi. Yapacakları ikinci etap yatırımına ilişkin MarineDeal News’a açıklamalar yapan Kavrar, “İkinci etapla beraber, terminalimize yaklaşık 50 bin m2 park alanı ekleyerek aynı anda 3 gemiye hizmet verecek kapasiteye ulaşacağız. Gelecekteki enerji maliyetleri ve çevresel etki azaltımı için shore connect (sahil bağlantısı), terminal vinci gibi yatırımlar da yapacağız. Bu yatırımların toplamı yaklaşık 25 milyon euro olacak,” şeklinde konuştu.İlave yatırımlarla günlük 10 sefere çıkmayı hedefliyor
Yurtdışında da liman yatırımları yaptıklarını belirten Kavrar, “İtalya-Trieste’de Ro-Ro ve blok tren seferleri için kullandığımız limanın işletmeciliğini yapan, Europa Multipurpose Terminals firmasının çoğunluk hissesine sahibiz. Trieste’deki limanımız aynı anda iki farklı Ro-Ro’nun operasyonlarını yürütecek kapasitede. Limanımıza yapılacak ilave yatırımlarla birlikte tren yükleme kapasitesi günde karşılıklı 10 sefere çıkarılacak” şeklinde konuştu. Trieste Limanı’nda yıllık, 140 bin Ro-Ro ve 100 bin tren/ünitesine hizmet vermeyi hedeflediklerini anlatan Kavrar, “Limanda halen Türk ve Yunan Ro-Ro’larına hizmet veriliyor. Gelecekte İsrail ve Mısır gibi ülkelere de hizmet verilmesi gündemimizde” dedi. Kavrar, müşterilerin farklı ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek şekilde yatırım yapmaya devam ettiklerini kaydetti.

Lavrio Limanı’nı Fransa’ya bağladı
Liman ve terminal yatırımlarının yanı sıra gemi ve demiryolları alanında da yatırım yaptıklarını belirten Kavrar, “Intermodal taşımacılıkta Avrupa’daki iddiamızı sürdürürken, Ro-Ro seferlerimizin liman uğraklarını da artırıyoruz. Ağustos ayı itibarıyla Lavrio Limanı’nı (Yunanistan), Yalova ve Trieste’nin (İtalya) ardından Sète Limanı’na (Fransa) da network olarak bağlamış olduk” bilgisini verdi. İsveç’teki operasyonlarını ‘Ekol Nordics’ adı altında yürüttüklerini bildiren Kavrar, “Yeni operasyon merkezimiz ile İskandinavya’yı; Türkiye, Orta Doğu ve Ekol’ün kendi şirketlerinin bulunduğu diğer ülkelerle yakınlaştıracağız. Bir sonraki aşamada tüm Avrupa ülkeleriyle bağlantı kurulmasını planlıyoruz” dedi.

Bunu Paylaşın