Dünyanın en büyük rüzgar türbini montaj ve destek gemisi 2022’de teslim edilecek

MDN İstanbul

Belçikalı Jan De Nul Group, Çin’de faaliyet gösteren COSCO Shipping Heavy Industry’e dünyanın en büyük açık deniz rüzgar türbini montaj ve destek gemisi için sipariş verdi.

Voltaire ismi verilecek açık deniz rüzgar türbini montaj ve destek gemisi; 80 metre çalışma derinliği, 100 personel konaklama kapasitesi, yaklaşık 14,000 tonluk yük taşıma kapasitesi ve 3,000 tonun üzerinde rakipsiz bir vinç kapasitesine sahip olacak. Bu özellik onu türünün en büyük ve en yetenekli gemisi haline getirecek. 2022’de teslim edilmesi planlanan dört ayaklı Voltaire, 270 metre yüksekliğe ve 120 metre uzunluğa sahip kanatlara erişebilen rüzgar türbinlerini taşımak için özel olarak tasarlanmış. Gemi ayrıca, Jan De Nul filosundaki diğer tüm ultra düşük emisyon gemilerinde bulunan aynı yüksek emisyon kontrol teknolojisine de sahip olacak.

Jan De Nul Group, Avrupa’daki aktif faaliyetlerinin yanı sıra, 2018 yılının ortalarında Asya’daki offshore rüzgar çiftliği pazarına giren ilk Avrupalı yüklenici olma özelliğine de sahip.

Bunu Paylaşın