Dual Fuel için dönüşüm de mümkün, yeni makine de

MDN İstanbul

Wärtsilä Enpa Türkiye Servis Satış Müdürü Hakan Yıldız, LNG kullanımı yaygınlaştıkça Dual Fuel dönüşümlerini gerçekleştirmeye hazır olduklarını söylüyor

Wärtsilä Enpa Türkiye Servis Satış Müdürü Hakan Yıldız, Türkiye’de denizcilik alanında olmasa da kara tesislerinde Dual Fuel (DF) dönüşümlerini halihazırda gerçekleştirmiş olduklarını aktardı. “Dual Fuel teknolojisi bir makinenin istendiğinde sıvı ağır yakıt (HFO), istendiğinde de gaz ile çalışabilmesi anlamına gelir. Bu teknoloji Wartsila’da mevcuttur,” diyen Yıldız, yeni bir makinenin fabrikadan DF olarak çıkartılabileceği gibi, bir gemide hizmet vermekte olan, HFO yakan makineyi de, makine tipine bağlı olmakla beraber, dönüştürmenin mümkün olduğunu belirtti. Yıldız, makinenin seri numarası ve tipi gibi bilgiler ışığında kontrol edip dönüştürmenin mümkün olup olmadığını söyleyebileceklerini aktardı.
Yıldız, “Türkiye’de denizcilik alanında olmasa da kara tesislerinde Wartsila Türkiye olarak bu tür dönüşümleri yaptık. Genel prensip aynı olduğu için, Wartsila Türkiye bu teknolojiyi Wartsila makinelere uygulayabilir,” dedi.

Bunu Paylaşın