DP World PLC, Topaz Energy and Marine’i 1 milyar dolara satın aldı

MDN İstanbul

Denizcilik alanında 40 ülkede faaliyet gösteren DP World PLC, deniz lojistiği hizmetlerinde dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan Topaz Energy and Marine’i 1 milyar dolara satın aldığını duyurdu.

Son yıllarda deniz lojistiği sektörüne, firma olarak önemli yatırımlar yaptıklarını açıklayan DP World Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sultan Ahmed bin Sulayem,”Bu son satın alma dünya genelinde 300’den fazla gemiyi barındıran P&O Denizcilik Hizmetlerimizin, POMS’un faaliyetlerini tamamlıyor. Bu yenilikçi yaklaşımın, artan ölçekle birlikte, Topaz ve P&O Denizcilik Hizmetlerinin bir araya getirilmesinde verimlilik ve kazanç artışı sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca, bu yeni ortaklık DP World’ün yeni iş alanlarını daha kapsamlı bir şekilde keşfetmesine, örneğin Doğu-Batı ticaret koridorunda Azerbaycan üzerinden transit geçiş hacimlerini artırmaya kapı açıyor” dedi.

Topaz Energy and Marine, küresel enerji endüstrisinde dünyanın önde gelen uluslararası lojistik şirketleri arasında yer alıyor. Ağırlıklı olarak; Hazar Denizi, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Batı Afrika bölgelerinde olmak üzere 117 gemiden oluşan bir filoyu işletiyor.

Bunu Paylaşın