Donanma, yeni Kurtarma ve Yedekleme gemisini teslim aldı

MDN İstanbul

İstanbul Tersanesi’nde inşa edilen Kurtarma ve yedekleme gemisi TCG IŞIN düzenlenen törenle Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi.

A-583 borda numarası verilen milli tasarım TCG IŞIN, Kurtarma & Yedekleme gemisi,  68 metre boyunda ve14 metre genişliğinde olduğu belirtildi. 94 personelin görev alacağı “A 583 IŞIN”, ihtiyaç duyulması halinde, yara alan, karaya oturan ya da arıza yapan gemilerin kurtarılması, su altı onarım ve enkaz çıkarma gibi çalışmalar yapacak. Gemi, denizaltılarda kaza ya da arıza meydana gelmesi halinde de 600 metre derinliğe kadar denizaltı personeline yaşam desteği sağlayacak. TCG IŞIN, gemi yangınlarının söndürme çalışmalarına da destek verecek. 31 Mart 2017’de yapılan açıklamayla, TCG IŞIN (A-589) kurtarma gemisinin, 38 yıllık hizmetini müteakip hizmet dışına ayrıldığını duyurulmuştu.

Milli Savunma Bakanlığı geminin Deniz Kuuvetleri Komutanlığı’na teslim edildiğini sosyal medya hesabı üzerinden “Milli tasarım, kurtarma ve yedekleme gemimiz A-583 TCG IŞIN; İstanbul Tersanesi’nde inşa edilerek, Deniz Kuvvetlerine teslim edildi” açıklamsıyla duyurdu.

Bunu Paylaşın