DFDS, U.N. Ro-Ro’yu satın almak için hisse satın alma sözleşmesi imzaladı

MDN İstanbul

Danimarkalı denizcilik grubu DFDS, 950 milyon euro şirket değeri tutarındaki hisse satın alma sözleşmesi ile U.N. Ro-Ro’nun yüzde 98,8 hissesini, ACTERA GROUP ve ESAS HOLDİNG’in sahibi olduğu RORO INVESTMENTS SARL’den satın almak üzere anlaştı. Satış işleminin, haziran ayında tamamlanması planlanıyor.

DFDS tarafından yapılan açıklamada DFDS A/S Başkanı ve CEO’su Niels Smedegaard’ın, “Türkiye, dünyanın en büyük 18 ekonomisinden birine ve Avrupa Birliği’yle olağanüstü dinamik bir ticarete sahip. Günümüz ticaretinin yüzde 55’i deniz taşımacılığı aracılığıyla yapılıyor ve bu oran artarak devam etmekte. UN Ro-Ro da bu pazarın en büyük işletmecisi konumunda ve Ro-Ro gemileriyle liman terminallerinin operasyonları, DFDS’nin Kuzey Denizi’ndeki faaliyetleriyle çok büyük benzerlikler gösteriyor. Aynı şekilde taşınan ürünler de çok büyük benzerliklere sahip. U.N. Ro-Ro çok yüksek kazançlı ve kâr eden bir şirket. Biz de güçlerimizi birleştirmenin hizmetlerimizi genişleteceğinden, satış organizasyonlarımızı bir araya getirmenin bizi yeni müşterilere ulaştıracağından ve en önemlisi heyecan verici yeni fırsatlar yaratacağından eminiz. U.N. Ro-Ro’yu DFDS ailesi bünyesinde görmeyi dört gözle bekliyorum. Ayrıca, U.N. Ro-Ro’nun deneyimli ve profesyonel yönetimi bizimle birlikte iş birliği içerisine girdiği ve hem mevcut hem de yeni müşterilerimiz bundan fayda sağlayacağı için çok memnunum.” sözlerine yer verildi.

U.N. Ro-Ro tarafından yapılan açıklamada, 500 çalışanın ve Türk yönetim ekibinin görevlerinde kalacağı ve U.N. Ro-Ro gemilerinin Türk bayrakları ile seferlerini yapmaya devam edeceği belirtildi. U.N. Ro-Ro, 12 modern Ro-Ro gemisi ve sahibi olduğu Pendik ve Trieste limanlarıyla Türkiye ile İtalya ve Türkiye ile Fransa arasında 5 Ro-Ro hattı çalıştırıyor.

Bunu Paylaşın