Büyük tonajlı konteyner gemilerine talebin artması bekleniyor

MDN İstanbul

Seyfettin Tatlı
ABS Türkiye Ofisi, Container Feeders for Today and for the Future seminerini Ataşehir Marriot Asia Hotel’de gerçekleştirdi. Seminerde, Çin İpek Yolu Projesi ve bunun yanı sıra Panama Kanalı’nın genişletilmesi gibi süreçlerin, sektörde büyük tonajlı konteyner gemilerine olan talebi artıracağı ifade edildi. Seminerin açış konuşmasında söz alan ABS Türkiye Ülke Müdürü Seyfettin Tatlı, “Önümüzdeki dönemde konteyner taşımacılığının daha fazla gelişeceğini, özellikle Çin İpek Yolu Projesi’nin güzergahında yer alan ve yapılması planlanan limanların önem kazanmaya başlayacağını düşünüyoruz. Türkiye de bu güzergahlar arasında önemli bir köprü görevi üstleniyor, bundan dolayı da konteyner alanındaki gelişmelerin kısa vadede önem kazanacağı ön görüyoruz. Türkiye’de 2000’li yıllardan sonra, büyük tonajlı konteyner gemi yapımları yok denecek kadar azaldı. Bu gelişmeler çerçevesinde, özellikle konteyner alanındaki gelişmelerin, büyük tonajlı yeni inşa alanında, Türkiye’yi eski günlerine getireceğini düşünüyorum. Bu semineri de bu alandaki farkındalık için düzenliyoruz” dedi.

Panama Kanalı’nın genişletilmesi, büyük tonajlı gemilere talebi artıracak
Küresel ölçekte uzun mesafeli rotalarda 20 bin konteyner gemisinin kullanıldığını anlatan ABS Danimarka İş Geliştirme Direktörü Christian Schack, “Bizim tahminlerimize göre, özellikle 3 bin TEU’nun altındaki gemilere yapılan yatırımlar azalacak. Yatırımların daha çok 6 bin TEU’nun üzerindeki gemilere yoğunlaşacağını düşünüyorum. Özellikle, Panama Kanalı’nın genişletilmesi ve büyük gemilerin rotalarının bu bölgelere aktarılması, mevcut gemilere olan talebi azalttı. Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda, sektörde büyük gemilerin de küçük rotalara kaydırılması bekleniyor” dedi.
Diğer taraftan, Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) yakıt konusundaki 2020 hedeflerine değinen Schack, “1 Ocak 2020’den sonra gemilerde kullanılacak yakıtlarda, sülfür oranının yüzde 0,5 olması gerekiyor. Bu dönüşüm sürecine çok az bir zaman kaldı. Bu uygulamanın ardından, yakıtlarda sıfır emisyon oranının uygulamaya alınacağını tahmin ediyoruz. Özellikle sıfır karbonlu yakıtlara geçmek, bütün gemicilik endüstrisi için zor bir süreç olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Bunu Paylaşın