Borusan Logistics, Türk markalarına Kazakistan pazarını anlattı

MDN İstanbul

Perakende sektörünün yurtdışı açılımı hızlanırken, Birleşmiş Markalar Derneği, Soysal işbirliği ile, “Yurtdışı Açılımı Toplantıları” düzenleyerek Türk markaların uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmayı ve işbirliği olanaklarını geliştirmeyi hedefliyor.  Yurtdışında faaliyet gösteren ya da yurtdışına açılmak isteyen Türk markalarını, yatırımcılarla ve danışmanlık kuruluşlarıyla buluşturan Yurtdışı Açılımı Toplantıları’na BMD üyesi şirketlerin sahipleri ve konuyla ilgili üst düzey yöneticileri katılmakta. Bu kapsamda Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Soysal Danışmanlık işbirliği ile Kazakistan’a bir ticaret turu düzenledi. Aralarında Collezione, Mavi, Koton, Aydınlı, Roman, Penti ve Beymen gibi önemli markaların yer aldığı, Türkiye’nin önde gelen perakende şirketlerinin temsilcileri bu ülkedeki yatırım fırsatları ve koşulları hakkında bilgilendirildiği gezinin Almati’de gerçekleştirilen toplantısında Borusan Logistics International şirketlerinden sorumlu Borusan Lojistik Yabancı Ülkeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Öcalır da bir sunum yaparak genel olarak Kazakistan ile ve  Kazakistan pazarı hakkında bilgi verdi. Tüm markaların üretim kadar önem verdikleri lojistik süreçler ile ilgili  çözüm önerilerini  paylaştı.
Borusan Lojistik’in Kazakistan’daki şirketi Borusan Logistics International Kazakhstan’ın sponsorları arasında yer aldığı ziyaret eylül ayında yapıldı. Şirket sahipleri, CEO’lar ve genel müdürlerden oluşan BMD heyeti Kazakistan’ın Almati ve Astana kentlerinde incelemelerde bulundu.
Almati’de düzenlenen Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç’in de katıldığı toplantıda Borusan Logistics International şirketlerinden sorumlu Borusan Lojistik Yabancı Ülkeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Öcalır, Kazakistan pazarını, ülkenin  ön plana çıkan kentlerini, kentler bazında ki ticari faaliyetleri, pazar eğilimlerini, şirketin lojistik alanındaki deneyimlerini, ülkede ki uygulamaları ve getirdikleri lojistik  çözümleri aktardı. Öcalır sunumunda Kazakistan’da taşıma sektörünün yılda yüzde 7’den fazla büyümesi, ülkede finansal istikrar ve pozitif yatırım iklimi bulunması nedeniyle büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Öcalır bunun yanı sıra ülkeye girişte yaşanabilecek kısıtlar, avantajlar,  yasal yükümlülükler, Çin ve diğer komşu ülkelerle ilişkiler gibi konularda da bilgi verdi.

Kazakistan’da önemli yatırımlar
Borusan Logistics International Kazakistan’ın verdiği yurtiçi ve uluslararası taşımacılık hizmetleri içinde demiryolu, konteyner, karayolu ve havayolu taşımacılığı bulunuyor. Borusan Logistics International Kazakistan aynı zamanda depo ve dağıtım yönetimi, gemi acenteciliği & gemi kiralama, liman operasyonları, multi-model taşımacılık ve proje – kargo yönetimi hizmetleri sunuyor. Şirket standart tenteli, Frigo, CoilLiners, LowBed&FlatBed araçları içeren çok amaçlı filosuyla yurtiçi ve uluslararası komple taşıma ve parsiyel taşımacılık hizmeti vermekte.
Bugünlerde Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmeler nedeni ile riski yükselen bölgede Borusan Logistics International Kazakistan, Türkiye–Kazakistan arasındaki uluslararası taşımacılık hizmetlerinde güvenli alternatif çözümler sunmakta, daha verimli rotalar üzerinden gerçekleştirdiği taşımalarla fark yaratıyor.

Bunu Paylaşın