BlueStar, RH Offshore’u bünyesine kattı

MDN İstanbul

STAR Group’un alt kuruluşu olan BlueStar, Radio Holland Netherlands B.V.’ye bağlı RH Offshore’u satın aldığını açıkladı. İki tarafın imzaladığı sözleşme neticesinde, RH Offshore’un tüm varlıkları ve borçları, şirketin personeliyle birlikte 1 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla BlueStar’ın oldu.

BlueStar, bu şirket alımıyla birlikte, denizcilik ve offshore sektöründeki konumunu daha da kuvvetlendirdi. STAR Group CEO’su Sil Hoeve konuyla ilgili olarak, “BlueStar, RH Offshore’u satın alarak, çok deneyimli ve üst düzey offshore uzmanlarına yatırım yapmış oluyor ki bu, STAR Group’un yatırım programıyla tamamen aynı çizgideki bir unsur. RH Offshore’un uluslararası şöhreti ve itibarı, satın almayı gerçekleştirmemizin en önemli nedenlerinden biriydi. Şirket olarak büyümeye devam etmeyi umuyoruz,” diye konuştu. Uzmanlık savaşları günümüzde en yoğun ve şiddetli dönemlerini yaşıyor. BlueStar, RH Offshore’u satın almakla birlikte müşterilerine deneyimli offshore uzmanlarıyla kaliteli ve sürekli hizmet sunmayı hedefliyor.

Radio Holland Group’un COO‘su Maarten Post, “RH Offshore şirketimizi STAR Group’un güvenli ellerine teslim ettiğimiz için mutluyuz. STAR Group’un pazarda iyi yapılanmış, büyümesini çabuk gerçekleştiren ve performansını kanıtlamış bir mevcudiyeti bulunuyor. RH Offshore’un ihtiyaç duyduğu şey işte bu. Kendi stratejimizle paralel olarak, asıl işimiz olan navigasyon ve iletişim sistemlerinin satışına ve pazarlamasına odaklanmamıza olanak sağlamasının yanı sıra; küresel servis ağımızı geliştirmemiz için de bize fırsat tanınmış oldu,” dedi.

STAR Group, BlueStar’ı, denizcilik ve offshore sektörlerinde çeşitlilik sağlamak ve bu sektörlere hak ettikleri değeri vermek amacıyla, Ocak 2018’de kurdu. RH Offshore da bu anlaşmayla birlikte, 1 Temmuz 2018 tarihinden itibaren BlueStar etiketiyle çalışmaya başladı.

Bunu Paylaşın