Bilgin Yachts SSYBASS üyesi oldu

MDN İstanbul

Büyümeye ve uluslararası tanınırlığını artırmaya devam eden Bilgin Yachts, geçtiğimiz günlerde Süper Yat Üreticileri Derneği SYBASS’a üye olarak kabul edildiğini duyurdu. Dünyadaki en deneyimli ve prestijli süper yat imalatçılarını temsil eden SYBASS’ın üyeleri, küresel süper yat üretiminin yüzde 50’sinden fazlasını gerçekleştiriyor.
1900’lerin başlarına kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip olan ve beş kuşaktır İstanbul merkezli olarak üretime devam eden Bilgin Yachts, üretime küçük bir yerel işletme olarak başladı ancak geçen süre içinde süper yat sektöründe teknik ve bilgi birikimine sahip dünyaca ünlü bir şirket haline geldi. 2016 yılında 46,80 metrelik Bilgin 155’in (Giaola-Lu) teslimatından sonra tersane, dünyanın en iyi 20 yat imalatçısı arasında yer aldı. Giaola-Lu, 2017 yılında World Superyacht ve ShowBoat Design ödüllerinde finalist oldu. Tersanenin bu başarısını, iç tasarımı ve deniz mimarisi ile aynı ödüllerin finalisti olan 48 metrelik Nerissa izledi.
Bilgin Yachts hali hazırda Bilgin 156, 220 ve 263 olmak üzere üç proje üzerinde çalışıyor. Bilgin 156-22, 2017 Monaco Yacht Show’da ilk kez kamuoyuyla buluşan 47,5 metrelik Nerissa ile benzer özelliklere sahip. En son proje olan Bilgin 220 ise 67 metrelik bir mega yat. Yalova tesisinde yapım aşamasında olan yatın iç ve dış tasarımı, teknenin 17 knot’a kadar çıkan hız performansına uygun biçimde maskülen çizgiler taşıyor. Son olarak 80 metrelik Bilgin 263 I ve II, tersanenin en yeni tesisi West İstanbul Marina’da üretiliyor. Bilgin 263, 20 knot hızıyla kendini öncekilerden ayıracak. Bilgin 156 ve 263’ün dış tasarımları Unique Yacht Design tarafından; iç mekanları H2 Design Studio ve Bilgin Yachts tasarım ekibi tarafından geliştirildi. Bilgin 220 ise Hot Lab’ın iç hatlarına sahip olacak. Her üç model de IMO Tier III sertifikasına uygun olarak üretildi ve sınıflarındaki en çevreci yatlar olmaları bekleniyor.
Bunu Paylaşın