Bakan Turhan: Akdeniz çanağında bağlama kapasitemizi artırmalıyız

MDN İstanbul

İstanbul Tuzla’da 16 Şubat itibarıyla başlayan, Tuzla Boat Show Fuarı’nda sektörün önde gelen temsilcileri ‘Türk Denizciliğine Bakış’ başlıklı panelde bir araya geldi. Panele; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Deniz Ticareti Genel Müdürü Okay Kılıç, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Ahmet Selçuk Sert, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Türk P&I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker katıldı.
Panelde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Akdeniz çanağında yat bağlama kapasitesinin 600 binin üzerinde olduğunu belirterek, “Burada Fransa 200 bin, İspanya 123 bin, İtalya 100 bin, Türkiye 25 bin bağlama kapasitesi ile yer alıyor. Bizim yat bağlama konusunda kapasitemizi artırmamız lazım. Ülkemizin Akdeniz çanağındaki bağlama oranı toplam içerisinde yüzde 4’tür,” şeklinde konuştu.
Gemi inşa alanında tersanelerin önemli mesafeler kaydettiğini anlatan Turhan, tersane sayımızın 36’dan 78’e çıktığını; deniz taşımacılığının yanı sıra gemi inşa sanayisinde de önemli artışlar yaşandığı bilgisini verdi. Öte yandan gemilerde çalışan personel sayısına ilişkin açıklamalar yapan Turhan, “Şu anda gemilerde 400 binin üzerinde çalışan var. Çin ve Hindistan’dan sonra en fazla gemi adamı yetiştiren ülkeyiz,” dedi.
Bunu Paylaşın