Arkas, 800 milyon dolarlık refinansman kredisi için 18 banka ile anlaştı

MDN İstanbul

Arkas Holding, 800 milyon dolarlık refinansman kredisi için Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. liderliğinde 18 banka ile anlaştı. Arkas Holding tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, toplam 5 yıl vadeli sendikasyon kredisinin bir yılı geri ödemesiz olacak.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’nin düzenleyici banka olarak yer alacağı sendikasyonda, HSBC Bank A.Ş, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.Ş, T.C. Ziraat Bankası A.Ş, T. Garanti Bankası A.Ş, Şekerbank T.A.Ş, TSKB A.Ş, Denizbank A.Ş, Alternatifbank A.Ş, Akbank T.A.Ş, Türkiye İş Bankası A.Ş, Burgan Bank A.Ş, Fibabanka A.Ş, Türkiye Halk Bankası A.Ş, Odea Bank A.Ş, Pasha Yatırım Bankası A.Ş, Aktif Yatırım Bankası A.Ş ve Turkland Bank A.Ş de diğer katılımcılar olarak yer alacak.

Arkas Holding CEO’su Önder Türkkanı, ”Yüksek faiz konjonktürü devam ettiği müddetçe finansman giderinin düşürülmesi öncelikli hedefimizdir. Yatırımlarımıza seçici olmak kaydıyla, önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz. Nitekim geçtiğimiz hafta Türkiye’de ilk defa kara ve tren yolunu bir araya getirecek olan kombine kara terminali projemiz olan Railport için 60 milyon dolarlık finansman sağladık. Bu hem Türkiye’ye hem de Arkas’a duyulan güvenin göstergesidir” dedi.

Bunu Paylaşın