Antalya STB atıkları lojistik maliyet yaratıyor

MDN İstanbul

Yat ve tekne inşaları konusunda döviz girdisi olarak ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunan Antalya Serbest Ticaret Bölgesi (ASBAŞ), inşa sırasında oluşan atıkların yüzde 90’lık kısmını çevre illerde bulunan bertaraf tesislerine göndererek bu illere ekonomik olarak katkıda bulunuyor. Ancak mevcut durum bölgede faaliyet gösteren birçok firmayı, atıkların gönderilmesi konusunda lojistik maliyetlerle karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Konuya ilişkin MarindeDeal News’e özel açıklamalarda bulunan İnova Kalite ve Çevre Danışmanlık Genel Müdürü Çevre Mühendisi Sergen Yılmaz, maliyetlerin önüne geçmek adına firmalarla ASBAŞ’ın ortaklaşa hareket etmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bu konu ile ilgili ASBAŞ’a hazır taslaklar sunduk. Bölgedeki atıklar; Denizli, Ankara, İzmit gibi kuzey bölgelerde bulunan çevre illere gönderiliyor. Bu durum tehlikeli atıkların azami depolama süresi olan 180 günü doldurunca, firmaların maliyetlerini ciddi oranda artırıyor. Bu artışların önüne geçmek için ASBAŞ ile ortak bir çözüm yoluna gidilmeli,” değerlendirmesinde bulundu.

Rekabetin oluşması
ticareti
normalleştirecek

Yat ve tekne inşalarında ürünün kalitesini artırmak adına kimyasal karışımlı madde kullanımlarının yaygın olduğuna değinen Yılmaz, “Yat inşa alanlarında, tehlikeli maddeleri içeren yüksek kalorifik değere sahip atık türleri çok fazla ve bu tarz atıklar daha çok yakma tesislerine gönderiliyor. Bu amaçla oluşan atıkların aktarılması ve sevkiyatı için sağlam bir organizasyon yapısının kurulması gerekecektir” şeklinde konuştu. Özellikle şehir dışında yer alan bertaraf/yakma tesislerinin firmalara ekstra lojistik maliyeti getirdiğini ve mevcut durumun zincirleme bir etki ile son kullanıcıya kadar yansıyabileceğine değinen Yılmaz, “Bu atıkların gönderilmesinde fark yaratan şey nakliye, nakliye dediğimiz giderlerde şuan ki şartlarda minimum 3 bin liradan başlıyor. Bu tarz tesislerin Antalya’ya yapılmasının getireceği avantajlar çok olur ve bu duruma bağlı olarak firmaların rekabet şartlarında da bir takım değişmeler olacaktır,” dedi. Mevcut avantajlara yönelik açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Bu konuda bazı firmalar, nakliye bedellerini de düşürüp, bertaraf bedellerinde indirime gidebilir. Bunun yanında çevre mevzuatında Atık Yönetimi Yönetmeliği, Genel ilkeler Madde 5’de belirtilen, ‘Atıkların üretildikleri/bulundukları yere en yakın ve en uygun tesise en hızlı şekilde ulaştırılarak, uygun yöntem ve teknolojiler kullanılarak işlenmesi esastır’ bendinden de anlaşılacağı üzere siz atığınızı imkanlar dâhilinde en yakın ve en uygun tesise göndermekle yükümlüsünüz diyor. Siz, Antalya’da bir tesis işletiyorsanız ve Antalya’da da bu işi çözebileceğiniz bir bertaraf tesisi varsa ilk alternatif Antalya olmalı, yani atığın nakliyesinden doğabilecek risklerin en aza indirgenmesi gerekiyor, esasta bu var. Bu çerçevede belirli bir rekabet ortamını da oluşturursanız, ticaret de gayet normal bir şekilde ilerleyecektir,” şeklinde konuştu.

Serbest bölgedeki
firmaların en az 150 bin
liralık lojistik maliyeti var

Bölgede yat inşa alanında yaklaşık 50, diğer sektörlerle beraber de 100’e yakın firmanın faaliyet gösterdiğini anlatan Yılmaz, “Bu rakamı sadece serbest bölge için söylüyorum, bunun sezonluk sadece nakliye olarak minimum 150 bin liralık maliyeti var. Bölgede faaliyete alınacak tesislerle bu rakamın ülke ekonomisi ve firmaların cebinde kalmasını sağlayabiliriz,” şeklinde konuştu. Bertaraf ücretlerinin de atıkların türüne göre farklılık gösterdiğini belirten Yılmaz, “Burada atık türüne göre, 0 ila 100; 0 ila 200 kilogram gibi aralıklarda bir fiyatlama belirleniyor. Örneğin siz herhangi bir atık türünde 10 kilogramlık bir bertaraf/taşıma yapsanız bile, 0-100 kilogram arası bertaraf ücreti 500 TL olduğu için siz asgari 500 TL vermek zorundasınız, bu rakamlar atığın türü ve cinsine göre de değişiyor,” dedi.

Antalya’da atıklar için
kategorize etme
çalışmaları yapılmalı

Günümüzde Avrupa Birliği üyesi ülkelerde 500’e yakın katı atık yakma tesisinde her yıl 80 milyon ton katı atığın termal yollarla bertaraf edildiği bilgisini de paylaşan Yılmaz, “Ülkemizin AB’ye uyum süreci çerçevesinde katı atıkların depolanarak bertaraf edilmesi yerine, çevreye verilecek olan zararların minimize edilmesi ve atık bertarafına ekonomik bir anlam kazandırılması maksadıyla, yeni termal çözümlerin bulunması gerekmektedir. Antalya’da oluşan katı atıkların özelliklerinin belirlenmesi ve atıkların değerlendirme ve bertaraf imkânlarının araştırılması için kategorize etme çalışmaları yapılmalı ve bu konuda ivedi adımlar atılmalı,” dedi.

Bunu Paylaşın