Amels, ürettiği ilk hibrit yatı teslim etti

MDN İstanbul

Hollandalı Amels, ilk hibrit yatı ve Amels 188 tasarımının ilk örneği olan olan 57,7 m uzunluğundaki Volpini 2’yi teslim etti. IMO’nun Tier III emisyon kısıtlamalarına uyum sağlamak için büyük yatırımlar yaparak üretilen Volpini 2, Tier III uyumlu yeni inşa yatların ilklerinden biri. Tier III şartnamesi, omurgası 1 Ocak 2016 tarihinden sonra kızağa konulmuş olan 500 gros ton üzerindeki cruise yatlarının egzoz gazlarındaki zararlı nitrojen azot oksit emisyonlarının yaklaşık yüzde 70 oranında azaltılmasını kapsıyor.

Tier III uyumluluğunun yanı sıra Amels 188 tasarımı, Amels Hibrit Güç Sistemi’ni de bünyesinde barındırıyor. Bu sistem, verimliliği artırmak ve zararlı emisyonları azaltmak için motor ısısı iyileştirmesi, batarya şarj ünitesi ve evladiyelik bir jeneratör konfigürasyonundan oluşan güç kaynaklarını bir araya getiriyor. Amels 188’in dış tasarımı üreticinin uzun yıllardır birlikte çalıştığı Tim Heywood ve iç kısmı da Reymond Langton tarafından yapıldı. 10,6 metrelik genişliği, 970 gros tonluk yatın iç kısmına ferahlık sağlıyor.

2017 yılında Amels’in ismi saklı tutulan eski bir müşterisine satılan Volpini 2, 12 metrekarelik katlanabilen bir balkonu da içeren özel süitinin yanı sıra, aralarında köprü güvertesindeki bir VIP süitin de bulunduğu toplam altı adet süit odaya; merkezî merdiven ve asansörle ulaşılabilen bir güneşlenme güvertesi ve salonuna; bütün bunlarla birlikte de ana salona iç merdivenlerle bağlanan bir sağlık merkeziyle beach cluba sahip.

Volipini 2, teslimatından sonra Akdeniz’e doğru yola çıktı.

Bunu Paylaşın