Alfa Laval PureBallast 3, revize edilen IMO G8 sertifikasını aldı

MDN İstanbul

Alfa Laval PureBallast 3, revize edilmiş IMO G8 test gereklerini karşılayan ilk ürün olarak G8 sertifikasını almaya hak kazandı. Norwegian Maritime Authority adına hareket eden DNV GL’in, 2 Şubat’ta yayınladığı güncellenmiş tip onay sertifikası ile Alfa Laval, revize edilmiş G8 taleplerine uyumlu olan ilk tedarikçi oldu.

Alfa Laval PureBallast Bölüm Başkanı Anders Lindmark, “Gemi sahipleri, PureBallast 3’ün çevrenin korunmasını ve yönetmeliklere uyulmasını sağlayacak performansı sunacağından tamamen emin olabilirler. Müşterilerimize, gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyen çözümler gerekiyor, bu nedenle Alfa Laval için, revize edilmiş G8 kurallarıyla uyum sertifikası birinci öncelik olmuştur,” dedi.

Deniz suyu, tuzlu su ve tatlı su testleriyle birlikte, sonuçların su sıcaklığından bağımsızlığını onaylamaya yönelik ilave testler yaptıklarını; bunun sonucunda PureBallast 3 donanımına yalnızca tek bir sensör eklenerek ve güç tüketimi ya da akışında değişiklik yapmaya gerek kalmaksızın G8 sertifikasını almaya hak kazandıklarını belirten Anders Lindmark, “Büyük değişiklikler gerekmemesi faktörü, PureBallast teknolojisinin sağlamlığını bir kez daha kanıtlanıyor. Hem U.S. Coast Guard tip onayı hem de revize edilmiş G8 uyumuyla PureBallast 3, bütün filolar için, gelecekteki değişikliklerden etkilenmeyecek bir çözüm sunuyor,” açıklamasını yaptı.

Bunu Paylaşın