Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisinde Türk bayrağı dalgalanacak

MDN İstanbul

Türkiye’nin en büyük Ro-Ro operatörü U.N. Ro-Ro’nun Akdeniz İş Birimi’ne bağlı olduğu DFDS, Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisini Türkiye’ye getirdi. İsim verme töreni U.N. Ro-Ro Pendik Limanı’nda gerçekleştirildi. ‘Ephesus Seaways’ adı verilen gemi 237 metre uzunluğunda ve 450 tır taşıma kapasitesine sahip. Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisi ünvanını elde eden Ephesus Seaways törenin ardından Türk kara sularında sefere çıktı.

DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe, geminin Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisi olduğunu ve Türk bayrağı ile ihracata katkıda bulunacağına işaret ederek, “DFDS 2018 yılında U.N. Ro-Ro’yu alarak bu dönemde Türkiye’ye en büyük doğrudan yatırımlardan birisini yaptı. Ülkemiz 2018’de 168 milyar dolarlık ihracat yaparak tarihinin en büyük ihracat rakamına ulaştı. Bu başarıda hizmet sektörünün katkıları önemli,” şeklinde konuştu.

DFDS Denizcilik Bölümü Başkanı Peder Gellert Pedersen ise Akdeniz’in en büyük gemisini denize indirerek firma olarak hem kendilerinin hem şirketlerin büyümesine katkı sağlamak istediklerini söyledi. Pedersen geminin Çin’de inşa edildiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Bunu Paylaşın