A’Design ödüllerinde Taka Yat’a ödül yağdı!

MDN İstanbul

yatDünyanın en prestijli ve geniş kapsamlı tasarım yarışması olarak kabul edilen Uluslararası A’Design Ödülleri ve Yarışması’nda Tanju Kalaycıoğlu’nun sahibi olduğu Türk yatçılık şirketi Taka Yat ‘Altın Madalya’ ile ödüllendirildi. 83 ülke farklı ülkeden şirketlerin katıldığı yarışmada ‘Yat Tasarımı’ ve ‘Yat İç Mekan’ kategorilerinde ödüle layık görülen Taka Yat, Türkiye’den ödül almayı başaran tek yat dizayn firması oldu.

Ödül alan yatların dizaynını yapan Tanju Kalaycıoğlu, uzun yıllardır inşa ettiği birbirinden özel yatlarla uluslararası yat inşa sektöründe Türkiye’yi gururlandırıyor.

İki Türk tersanesinde inşa edilen 5 yat ile yarışmaya katılan Sarp Yat “Klasik 40” ve “S/Y In Love” yatlarıyla ödüle layık görüldü. Kalaycıoğlu bu ödülü üstün tasarım, teknoloji ve yaratıcılığa sahip projelerin aldığının altını çizerken ödüllerin bu alanda başarılı akademisyen, basın mensubu, tasarım profesyonelleri ve tecrübeli girişimcilerden oluşan uluslararası jüri üyeleri tarafından tüm detaylar göz önüne alınarak değerlendirildiğini vurguladı.

“Bu ödülleri Türkiye’nin kazanması bir süpriz değil. Yıllardır yat sanayi olarak hep birlikte çok önemli işlere imza attık. Bu ödülü de yine tüm sevenlerimiz ile hep birlikte göğüsledik. Türk yat inşasının, Türk mühendisliğinin yaratacağı onlarca harika eser var olmaya devam edecektir. Bize düşen; münferit değil daha ziyade hep birlikte hareket etmek. Bu yolda ilerlersek başarı kaçınılmaz olur, Türkiye artık dünya yat pazarında çok önemli bir oyuncu. Bu liderliğini sürdürmeye devam edecektir.”

Sarp Yat olarak üç teknelerinin toplam beş ödül aldığını ifade eden Kalaycıoğlu, Sarp 46 ile yarışmanın en önemli ödüllerinden olan A’Design Altın Ödülü’nü de kazandıklarını kaydetti.

“40 metre üstü yat segmentinde Sarp 46 yatıyla konsept tasarım ve altın ödülü alarak iki ödül birden aldık. 40 metre altı teknelerde ise konsept tasarım dalında Klasik 40 yatıyla birincilik ödülü aldık. S/Y In Love yelkenlisi segmentinde birincilik ödülüne layık görüldü. Teknenin mima Jean Guy Verges ile ‘Yelkenli İç Tasarım’ ödülünü aldı. Farklı segmentlerde aldığımız birincilik ödülleri Türk yatçılığının geldiği noktayı tüm dünyaya göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Artık Türkiye’deki yat tersaneleri sadece kaliteli lüks yat üretimleri ile değil, tasarımları ile de dünya çapında uluslararası ödüller almakta.”

Bunu Paylaşın