Acergy Merlin seyir defterini açtı

MDN İstanbul

SNR Holding bünyesindeki İstanbul Tersanesi ve Yıldırım Tersanesi işbirliğiyle Norveçli firma Volstad Shipping AS için 11 ayda inşa edilen ve Türkiye’de yapılan ilk kurtarma ve sismik araştırma gemisi  Acergy Merlin denize indirildi.

Türkiye’de inşa edilen ilk kurtarma ve sismik araştırma gemisi Acergy Merlin denize indirildi. Eş geminin yapımı kızakta devam ediyor. Üçüncü gemi için ise görüşmeler sürüyor

Üstün teknolojik donanımıyla Kuzey Buz Denizi’nde her türlü kurtarma ve denizaltı araştırmasında kullanılacak bu gemi aynı zamanda Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı olan MOSHIP gemisinin de bir benzeri. Araştırma yapacağı Kuzey Buz Denizi’ne yola çıkan Acergy Merlin en üst seviyede teknolojik donanıma ve konfora sahip. Geminin bünyesinde bulunan ROV (Remotely Operated Vehicles) denizaltı araştırma aracıyla denizaltında her türlü IMR (kontrol, bakım ve onarım) faaliyetlerini uzaktan kumanda ederek yapabiliyor. Acergy Merlin demir atmadan deniz üzerinde uzun süre sabit kalabilme yeteğine sahip. Ayrıca geminin baş tarafında S-92 Sikorsky helikopterleri için dizayn edilmiş helikopter güvertesi de yer alıyor.

Acergy Merlin’in teknik özellikleri
Tam boy: 85,3 m
Genişlik: 18 m
Draft: 6,8 m
Maksimum hız: 16 knots
Klas kuruluşu: DNV
Ana makine: 4 adet
Caterpillar: 4 x 1 825
kw,60 Hz jeneratör.
Crane: 70 –20t  9 – 25 m

Bunu Paylaşın