‘LNG yakıta geçilmesi çok uzun yıllar alacak’

MDN İstanbul

MAN Marin Orta Devirli Makineler Satış Müdürü Mevlüt Civelek, LNG’nin gemilerde yakıt olarak kullanımına geçişin zamanlamasına dair görüşlerini MarineDeal News ile paylaştı

LNG yakıt kullanımına geçilmesinin çok uzun zaman alacağını belirten Civelek, bunun nedeni olarak maliyetleri gösterdi. Özellikle büyük tonaj gemilerde, LNG yakıt tahrik sistemleri ve depolanması için kullanılan tankların maliyetlerinin çok yüksek olduğunu belirten Civelek, sözlerine şöyle devam etti: “Global olarak büyük tonajlı gemileri olan armatörlerin çoğu, LNG, ethane, propane, buthane, LP, vb. yakıt kullanımına sıcak bakmıyor. Sadece LNG, LPG carrier dediğimiz kendi bünyesinde halı hazırda tankı olan gemiler LNG ve LPG yakıt tahrik sistemine geçiş yaptı, bu da sayıca çok az.”
Bunların yanında ufak tonajlı ticari gemilerin bu sisteme geçiş yaptığını belirten Civelek, LNG ve diğer benzeri düşük sülfürlü temiz yakıtların Avrupa (Rotterdam) ve ABD (Houston)’deki fiyatlarının da oldukça yüksek olduğunu aktardı.
“MAN Diesel olarak 2040 yılına kadar LNG yakıt kullanımın diğer yakıtlara göre yüzde 10 diliminin altında kalacağını düşünüyoruz,” diyen Civelek, sektör için şu önerilerde bulundu: “Yeni gemi inşa ettirecek armatörler, LNG-ready konsept için ön hazırlık yapabilirler, çift cidarlı boruları makine dairesine çektirip, LNG depolama tanklarının yerlerini boş bıraktırabilirler. İleride LNG yakıt fiyatı ve tank fiyatları düşünce -tahmini 2030’dan sonra- LNG tahrikli sisteme çevirebilirler. Bunun için ana makine, jeneratör ve kazanların da retrofit edilmesi gerekmektedir.”
Civelek, LNG’nin şu an için yakıt dünyası üzerinde hiçbir etkisinin öngörülmediğini, 2020’de yüzde 0,5 sülfür oranında yakıtın yaygın olacağının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

Bunu Paylaşın