‘Marmara’da çalışan gemilerin LNG’den başka şansları yok’

MDN İstanbul

Rolls-Royce Denizcilik Türkiye, Bulgaristan ve Romanya Genel Satış Müdürü Erkut Aslanoğlu, LNG tahrikli sistemlere geçişi Türk karasularında seyreden Türk bandralı gemiler açısından değerlendirdi

Sözlerine dünyanın ilk LNG tahrikli kargo gemisi olan M/S Hoydal’ın Yalova’daki Tersan Tersanesi’nde ve yine dünyanın ilk LNG tahrikli römorkörü olan M/Tug Borgoy’un Tuzla’daki Sanmar Tersanesi’nde inşa edildiklerini hatırlatarak başlayan Erkut Aslanoğlu, bu açıdan Türk gemi inşa sanayinin LNG teknolojisini ilk kez devreye alarak bu konuda lider bir ülke konumunda olduğunu belirtti.
Her iki projede de Rolls-Royce Bergen LNG makinalarının kullanılmış olduğunu hatırlatan Aslanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “LNG teknolojisine geçiş için iki ana motivasyon unsurunun olduğunun altını çizmek istiyorum: Çevre duyarlılığı ile ilgili zorunluluklar ve arzular ve operasyon maliyetleri. Tabii olmazsa olmaz şart ise LNG yakıtının mevcudiyetidir.
Türkiye’de LNG yakıtının mevcut olduğunun ve Marmara Ereğlisi ve Aliağa’da bulunan terminallerden LNG tedariği yapmanın mümkün olduğunun altını çizen Aslanoğlu, şöyle devam etti: “Bunun en basit yolu tanker ile satın almak veya ihtiyaç duyulan bölgelerde küçük LNG yakıt istasyonları kurmaktır. Gemiler için LNG ikmali ülkemiz için bir sorun değildir.”
Aslanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Motivasyon unsurlarına baktığımızda devreye girecek yönetmeliklere uygunluk ve bunlar için zamanında yapılacak hazırlıklar önem arz etmektedir. Marmara Bölgesi’nin Emisyon Kontrol Alanı ilan edileceği uzun yıllardır gündemdedir. Bu durumda Marmara Denizi’nde çalışan gemilerin pratik olarak LNG’ye geçmekten başka şansları bulunmamaktadır.
“Diğer bir motivasyon unsuru olan operasyon maliyetleri ise ülkeden ülkeye, daha doğrusu ülkelerde uygulanan LNG fiyatlarına göre değişmektedir. Türkiye’de kW başına LNG maliyeti MDO maliyetinin çok altındadır ve armatör için ilk yatırım maliyetinin geri ödemesi ancak birkaç yıldır. Buna ek olarak, temiz yakıt aynı zamanda düşük tamir maliyeti demektir. Özetle Türkiye LNG tahrikli gemilerin çalışması için kesinlikle doğru bir ülkedir.”

Bunu Paylaşın