LNG dönüşümünde projelendirme ve maliyet

MDN İstanbul

Ogan Teknik-Heinzmann Teknik Koordinatörü Müh. Selim Kiper, LNG’nin yakıt olarak kullanıldığı sistemlerin projelendirilmesine dair
teknik detayları MarineDeal News okurları için açıkladı

Dual-fuel sistemini iki yakıtın aynı anda yanma prosesine katılması olarak açıklayan Kiper, ana yakıtın burada doğal gaz, gemilerde depolama şartları zorunluluğu nedeniyle de LNG olacağını belirtti. LNG’nin “yakılabilmesi hayli zor” ve kapsamlı bir yanma prosesine ihtiyaç duyan bir yakıt olduğunun altını çizen Kiper, LNG’nin yakılabilmesi için ikinci bir ateşleyici yakıta (pilot yakıt) ihtiyaç olduğunu, bunun da HFO veya MDO olabileceğini belirtti. Kiper, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Maksimum yükte pilot yakıt yüzde 10 oranında, LNG yakıt ise yüzde 90 oranında ve aynı anda yanma odasına gönderilir. Yüzde 10 oranında pilot yakıt, makinenin kendisine ait konvansiyonel yakıt sistemi ile herhangi bir değişiklik yapılmadan gönderilmektedir. Yüzde 90 oranında LNG’yi yanma odasına gönderilebilmek için makine üzerine harici olarak bir kit takılmaktadır. Bu kit, üstte yer alan grafikte ayrıntılı olarak gösterildiği şekilde mekanik ve elektronik ünitelerden oluşmaktadır. Bu kitin takımında makine parçalarında herhangi bir değişiklik yapılmaz.
Bu şemaya göre, kitin mekanik kısmı başlıca aşağıdaki elemanlardan oluşur:
1- Gas train unit
Bu ünite gazın filtrelendiği, emniyet sisteminin görevlerini üstlenen çabuk açma-kapama gaz valflarının olduğu ve elektronik kontrol ünitesinden (ECU) aldığı sinyal ile makineye gidecek gaz basıncını ayarlayan ünitedir. Bu ünitenin girişi, gazın sağlandığı boru hattına bağlanır. Çıkış ucu makineye gazı taşıyan çift cidarlı gaz borusuna bağlanır.
2- Gas admission valve
Her bir silindir için bir adet olmak üzere cylinder head üzerine monte edilir. Görevi ECU’den gelen sinyale göre gazı silindirin içine istenilen zaman ve süre ile vererek değişen yükler karşısında makine devrini sabit tutabilmeye yardımcı olabilmektir.
Kitin elektronik kısmı ise;
1- Dual-fuel ECU (elektronik kontrol ünitesi)
ECU, hem tek yakıtta hem çift yakıtta gaz ve diesel tarafını kontrol ederek, değişen yüklere göre makine devrini ayarlayan elektronik guvernördür. Dual fuel’un gemi ana makinelerinde uygulanabilmesinde bu özellik son derece önemlidir. Çünkü gaz sistemine bir şey olduğunda gemi eski konvansiyonel sistemine ani geçiş yapıp yoluna devam edebilir. 7 ve üzeri deniz şartlarında pervanenin tamamen veya bölgesel denize girip çıkması gibi yüksek yük değişimlerinde makine eski sistemler gibi gaz ile emniyet ile çalıştırılabilir.
2- Gas injection control system
Gazı silindire gönderen main gas admission valfleri şartlara göre kontrol edilmesini sağlayan ünitedir.
3- Misfire detection & knock control system
Gazın yakılabilmesi esnasında süreç gereği oluşan şartları optimize etmeye yarayan ünitedir.
4- DcDesk configuration & visualization program
Dual-Fuel sisteminin yazılımının girilebileceği ve parametrelerin ayarlanacağı ünitedir.
Sistemin projelendirilme aşaması ile ilgili de bilgiler veren Kiper, bu süreci şu şekilde sıraladı: “Armatör talebi gerçekleşecektir. Projenin gerçekleşme periyodu altı ay ila bir yıl arasında ön çalışma gerektirmektedir. Benim win-win projesi olarak adlandırdığım bu projenin katılımcıları şunlar olacaktır: 1-Armatör: Win-win projesinde en büyük riski ve kazancı alan baş aktör. Bugünün yakıt fiyatları ile yüzde 55’e varan yıllık net yakıt tasarrufu, en büyük kazancı, yatırımı da yaptığı için baş aktörlük rolüyle birlikte, armatöre vermektedir. 2- Klas kuruluşu: Klas kuruluşları dual-fuel onayını önceleri yeni gemi inşa projelerine verirken, günümüzde çalışan gemilerdeki dönüşüm işlerini de onaylamaya başlamıştır. 3- Gemi inşa mühendisliği yönetimi ve tersane: Tankın konulacağı yer hesaplamaları ve tüm bu işlemlerin uygulanacağı alan. Tersaneler için ciddi bir iş olanağı yaratacağından, tersanelerin bu konuya ilgisi ve katılımı sağlanmalıdır. 4- Tank imalatçısı: Sıvılaştırılmış yakıtın depolanacağı tankları imal eden firmalar. 5- Dual-Fuel uygulamacısı firma.”
“Proje ön çalışma ve planlama safhasının altı ay kadar, ekipmanların, tank, Dual-fuel sistemlerinin tedariğinin de dört ay civarı süreceği düşünülmelidir. Gemi tersaneye geldiğinde makine üzerine takılacak ekipmanın uygulaması en geç bir hafta içinde bitirilerek start-up’a hazır hale gelir. Bu süre acil durumlarda üç güne kadar düşürülebilir. Tank ve borulama yerleşimi tersane kapasitesi ve uygulama şekliyle iki hafta kadar sürebilir.”
Maliyet hesaplamalarına bakıldığında ise bugünün fiyatları ile yatırımın geri dönüşümünün 16 ay olarak öngörülebileceğini belirten Kiper, bu yatırımda aslan payını tank imalatının aldığının altını çizdi. Ürünlerin maliyetlerinin makine gücüne göre değişkenlik göstereceğini belirten Kiper, ortalama bir değer olarak 300.000 euro civarı bir fiyatın öngörülebileceğini sözlerine ekledi.

Bunu Paylaşın