‘LNG’de daha gidilecek mesafe var’

MDN İstanbul

Tersan Tersanesi İş Geliştirme Direktörü Şakir Erdoğan, LNG yakıtının denizcilik sektöründeki kullanımını MarineDeal News okurları için değerlendirdi

Temiz enerji üretim ve kullanım eğilimlerinin oldukça önem kazandığı günümüzde LNG yakıtının, LPG, hidrojen, hatta akü gibi ardıllarının yavaş yükselişine rağmen, yakın gelecekte en çok tercih edilen temiz enerji çözümü olacağına inanıyoruz. Diğer yandan, LNG teknolojisinin denizcilik sektöründe kullanımına başlanmasının üzerinden görece uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen yaygınlığı, teknolojisi, güvenlik önlemleri ve yan sanayisi ile halen arzu edilen seviyelere ulaşmış değil.
Tersan Tersanesi olarak ilk LNG yakıtlı gemimiz M/S Hoydal’ı 2012 senesinde Norveç’li sahipleri Nordnorsk Shipping’e teslim etmiştik. O dönemde tek yakıt olarak LNG ile çalışan ilk coastal yük gemisi unvanını taşıyordu. Aynı müşterimiz için yine LNG yakıtlı daha büyük benzer bir gemiyi, M/S Nyksund’u, bu sene içerisinde teslim ettik. Ayrıca Norveç’in önde gelen lojistik firmalarından Torghatten Nord için üç adet LNG ve akülü hibrit feribot inşalarına devam ediyoruz. Bu gemilerin teslimatı da gelecek senenin sonu olarak planlanmakta. Tüm bu LNG tecrübemizin ışığında en baştan özetleyebiliriz ki LNG yakıtlı sistemlerinin gelişimi halen devam etmekte, gidilecek mesafe var.
Gelişmekte olan bu teknolojinin yaygınlığını artırmak için gemi armatörlerinden tersanelere, finans sektöründen tedarikçilere kadar sektördeki tüm taraflara yüklü iş düşmekte. Altyapı çalışmaları artarak devam etmek zorunda. 2012 yılında ilk teslim ettiğimiz gemi Norveç’e doğru seyrederken İspanya’da LNG yakıt ikmalini limana yanaşarak kamyonlar vasıtası ile yapmıştı. Müşterimiz, “Tersan’dan bir sonraki gemiyi teslim aldığımızda yakıt ikmali için artık LNG yakıt barge’ları kullanıyor olacağız,” diye not düşmüştü, ama 2017 yılında teslim ettiğimiz yeni gemileri için de aynı şartlarda yakıt ikmali yaptılar.
Bu şartlara rağmen nispeten yüksek oranda LNG’li yeni gemi inşası devam etmekte ve artarak devam edecek. Yakıtın bulunabilirliği ve kolay ikmali sektördeki diğer yatırımcılar için de temiz enerji arayışında LNG çözümünü daha çekici hale getirecektir. Diğer yandan hem üretici bazında hem de ürettikleri güç yelpazesi bazında, LNG ile tahrik edilen ana makine yelpazesi gün geçtikçe artıyor.
Hızla gelişen teknolojinin güvenli uygulaması için denetim ayağı da çok büyük önem taşıyor. Yukarıda sıraladığımız, Tersan Tersanesi’nde inşa edilen referans LNG yakıtlı gemilerimizin tümünü DNV GL denetimi altında inşa ettik, ediyoruz. İstatistikî olarak da DNV GL en çok LNG yakıtlı gemi inşasını gerçekleştirmiş olan denetim firması.
Büyük petrol şirketlerinin yanı sıra denizcilik firmalarının ve servis sağlayıcıların analizlerine göre önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde LNG yakıt kullanımı hızla artacak. Örneğin, özellikle büyük yolcu gemilerindeki LNG kullanımının 10 yıl içerisinde yeni inşalar bazında yüzde 80’lere yakın rakamlara ulaşabileceği dahi belirtiliyor.
Hidrojen, LPG, metanol vb. temiz yakıt alternatiflerinin altyapı ve bazı teknik yetersizlikleri de dikkate alınırsa, LNG’nin yakıt olarak en çok tercih edilecek çözüm olması uzak ihtimal değil.
LNG yakıtı, ticari avantajlarının yanı sıra hava kirliliğine sebep olan gazların salınımındaki düşük yüzdeleri ile yakın geleceğin yakıtı olacak. LNG yerine halen ağır yakıt kullanan “bugünün” yeni gemileri ömürlerinin son dönemlerinde teknolojinin gerisinde kalmış olabilir.

Bunu Paylaşın