Boat Show Eurasia’da 124 tekne satıldı

MDN İstanbul

İstanbul’da 4-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Boat Show Eurasia, Türkiye dahil 25 ülkeden katılım gösteren 37 bin ziyaretçiyi Viaport Marina Tuzla’da ağırladı. Fuarda 168 milyon TL değerinde 124 tekne satıldı.
Boat Show Eurasia’da, toplam değeri 430 milyon TL’yi bulan ve boyları 5 metre ile 45 metre arasında değişen 25’i lansman teknesi olmak üzere 255 tekne deniz üzerinde yeni sahiplerini aradı. Uluslararası Boat Show Eurasia’nın VIP açılışında 3.800 yerli ve yabancı ziyaretçi tekneleri özel olarak incelerken, 24 ülkeden 5.500 tekne tutkununun ziyaret ettiği Boat Show Eurasia’da toplam ziyaretçi sayısı 37 bine ulaştı.
Yerli ziyaretçiler yeni lansman teknelere büyük ilgi gösterirken bu yıl katamaran ve motor yatları tercih etti. Fuarın güneş enerjisiyle çalışan çevreci teknesi Greenline ziyaretçi rekoru kırarak en fazla gezilen tekne oldu.
Rıza Tansu tasarımı olan ve yüzde yüz yerli üretim Cyclone, fuarın en gözde teknesi oldu.14 milyon Euro’luk (57 milyon 585 bin TL) fiyatıyla fuarın en pahalı teknesi olan Cyclone’a 30’dan fazla alıcı talip oldu. Cyclone için görüşmelerin halen devam ettiği öğrenildi. Bavaria, Navetta, Searay, Hanse, Oceanis, Safter, Dufour, Fountain Pajot, Prestige, Jeanneau, Beneteau, Monte Carlo, Lagoon gibi ünlü markaların yeni tasarımları fuarda alıcı buldu.
Katar, Suudi Arabistan, Lübnan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Ortadoğu ülkelerinden gelen ticaret heyetleri, fuarı iki gün boyunca gezdiler. Hemen hemen tüm standları ziyaret eden ve yüzlerce tekneyi gezerek inceleyen Arap iş adamları, lüks tekneleri tercih etti. Rusya, Katar, Ürdün, İran ve Türkiye ise fuarda en fazla tekne satın alan ülkeler oldu.
Boat Show Eurasia’nın ilk üç gününde en yüksek satışlar Arap heyetlerine ve Türklere gerçekleştirildi. 200 kişilik Rus heyeti ise fuarda özel tasarım mega yatları inceledi. 10 civarında mega yat siparişi için pazarlıkların devam edildiği öğrenildi.

Bunu Paylaşın