TCG Sakarya’dan tatbikat başarısı

MDN İstanbul

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, TCG Sakarya’nın Karadeniz’de icra edilen tatbikat sırasında Harp Torpidosu atışı ile hedef gemiyi vurarak batırdığını duyurdu.

Kurumun internet sitesinde Cuma günü yayınlanan bilgi notunda, “Deniz Teğmen Erdem Öztürk Taktik Tatbikatı 03/17 kapsamında; TCG Sakarya tarafından 4 Ekim tarihinde, Karadeniz’de icra edilen Harp Torpidosu atışı ile hedef gemi vurularak batırılmıştır” dendi.

Söz konusu torpido atışı, 27 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında Karadeniz, Marmara Denizi ve Akdeniz’de icra edilen Şehit Deniz Teğmen Erdem Öztürk ve Şehit Deniz Kurmay Albay Hüsnü Dizdar Taktik Tatbikatları kapsamında gerçekleşti.

Türk Deniz Kuvvetleri web sitesinde yer alan bilgiye göre, taktik tatbikatlar kapsamında, savaş şartlarında karşılaşılabilecek durumlara hazırlık eğitimleri, yüzer ve dalar unsurlar tarafından güdümlü mermi (füze) ve harp torpidosu atışları, güdümlü mermi atışlarıyla insansız hava ve su üstü hedeflerin imhası gerçekleştirildi ve harp torpidosu atışı ile hedef gemi vurularak batırıldı.

Bunu Paylaşın