Tamer Kıran DTO Başkanlığına aday

MDN İstanbul

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Kıran, Kasım ayında yapılacak İMEAK
DTO seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı

10 Ağustos 2017 tarihinde yapılan aylık DTO meclis toplantısında konuşan Tamer Kıran ‘2017 Kasım ayında yapılacak olan İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanlığı’na aday olduğumu ilan ediyorum’ diyerek adaylığını açıkladı.

Deniz Ticaret Odası’nda 18 yıldır görev aldığını ifade eden Tamer Kıran, görev süresi boyunca Metin Kalkavan’ın kendisine her zaman destek olduğunu belirterek yapıcı bir seçim dönemi geçeceğine inandığını ifade etti.

‘1999 yılında yapılan seçimde yedek Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladığım sosyal cemiyet hizmet hayatıma 2004 yılında yapılan seçimde asil Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam ettim. 18 yıldır bu odanın çatısı altında sektöre aklım aldığınca, imkanım verebildiğince hizmet etmeye çalıştım. Bu süreçte, özellikle son 15 yılda birebir yan yana çalıştığım bugünkü Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan her zaman yanımızda, her zaman abimiz, her zaman liderimiz oldu ve bize çok şey öğretti.

‘Odamızın 15 yıldır içindeyim, yaptıklarımızda ve yapamadıklarımızda elbette benimde payım vardır. Kiminiz beni tanır, kiminiz tanımaz fakat size şunu söyleyebilirim ki, görev aldığım bu sürede her zaman görev bilinci ile elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim. Sektörün menfaatine ne olması gerektiğine inanıyorsam, onu yapmaya çalıştım. Yaptıklarım olmuştur, yapamadıklarım olmuştur. Bu hepimiz için geçerlidir.

Altını çizerek söylemek istediğim husus; hiçbir grup veya şahıs ile ortak hareket etmiyorum. Bireysel bir hareketimdir. Önümüzdeki üç aylık dönemde bunu icraatlarımızla konuşmalarımla sizinle paylaşacağım. 2017 yılı Kasım ayında yapılacak olan İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz bölgeleri Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olduğumu buradan ilan ediyorum. Bu süreçte kendime hayal ettiğim Deniz Ticaret Odası’nı ekibimle birlikte sizlere anlatmaya, sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Sizlerden destek bekliyorum. Bu süreçte kendi adıma taahhüt ediyorum çirkinleşmeden, bel altı vurmadan, ne düşündüğümü, ne istediğimi, nasıl bir DTO hayal ettiğimi anlatarak sizlerden oy isteyeceğim. Bunun haricinde hiçbir platformda beni görmeyeceksiniz.”

“Keyifli bir yarış olacak”

Meclis toplantısının sonunda bir konuşma yapan Metin Kalkavan “15 yıldır başkanlık yapıyorum, zaman çabuk geçiyor ve herkesin hayali olduğu gibi benim de hayallerim ideallerim vardı. Benim görev sürem içinde 2004 yılında benimle birlikte göreve başlayan 3 kişiyi gelecekte aday olarak yetiştirme gibi bir misyonum vardı. Bunlar Tamer Bey, Süalp Bey ve Şadan Hanım’dı. Tamer Bey meclis toplantısından önce yanıma gelerek aday olacağını söyledi, keşke 2 ay önce söyleseydi de haziran meclisindeki konuşmalar olmasaydı. Keşke herkes Tamer Bey, gibi çıksa kazandığında ilk ben tebrik ederim. Bel atı vurmadan, itibarsızlaştırmadan aday olsa. Kazansa da kaybetse de Tamer Bey’in bendeki yeri değişmez. Müthiş bir gelişim gösterdi, DTO Başkanlığını da çok başarılı yapacağına inanıyorum. Keyifli bir yarış yapacağız. Benim için çok keyifli bir 3 ay olacak, amaç bu. Seçim olmadan yarışmanın keyif yok.

2013 yılındaki son seçimden bu yana çok şey değişti. Bu ülkenin bir numaralı konusu FETÖ ile mücadele oldu. Bununla mücadeleye de hepimiz devlete destek olmalıyız.   2013 yılından bu yana çok şey değişti.”

Bunu Paylaşın