Bahri, filosuna yeni VLCC ekledi

MDN İstanbul

Suudi Arabistan Ulusal Deniz Taşımacılığı Şirketi (Bahri), filosunu 300.000 dwt’lik çok büyük ham taşıyıcı gemisi (VLCC) Aslaf ile genişletti. Bahri, Güney Kore’nin Güney Jeolla eyaletinde bulunan Hokhang Mokpo Tersanesi’ne verdiği yeni inşa VLCC’yi teslim alarak filosundaki VLCC sayısını 39’a çıkardı. Bu yeni gemiyle birlikte Bahri’nin toplam filosu ise 86 gemiye çıktı.

Hyundai Heavy Industries (HHI) tarafından Güney Kore’de inşa edilen yeni geminin uzunluğunun 330 metre ve genişliğinin 60 metre olduğu bildirildi.

Bahri’nin CEO’su Ali Al-Harbi, “Bu yeni gemi, Bahri için önemli bir kilometre taşını işaret ediyor ve küresel petrol taşımacılığı endüstrisindeki öncü konumumuzu güçlendiriyor” dedi.

Aslaf, şubat ayında Amjad ve haziran ayında Maharah’ın tesliminin takiben bu yıl Bahri’nin filosuna katılan üçüncü VLCC. Al-Harbi, bu yeni gemilerin, şirketin işletme mükemmelliği ve ticaret esnekliğini geliştirmeye devam etme planının bir parçası olduğu ifade etti. Bahri, ayrı bir açıklamada, Fransa merkezli Bollore Logistics Sas firmasıyla Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad merkezli bir ortak girişim şirketi kurdu. 3,9 milyon dolar ana sermayeli şirketin ortakları ana sermayeyi 3 ay içinde iki katına çıkaracaklarını taahhüt ederken şirketin navlun, aracılık, brokerlik gibi hizmetleri karşılayacağı belirtildi. Bahri, ortak girişimdeki ortaklığın yüzde 60’ına sahip olurken, Bollore kalan yüzde 40’ına sahip olacak.

Bunu Paylaşın