‘MarineLine kaplamalı tankerlerde, lider Türkiye’

MDN İstanbul

MarineLine Türkiye Genel Müdürü Kaptan Koray Karagöz, “MarineLine kaplama uygulamasının en iyi ve maliyetli yapıldığı ülke Türkiye” diyerek dünyadaki tankerlerin yüzde 50’sinin Türkiye’de
kaplandığını belirtti

Amerikan Advanced Polymer Coatings firmasının kaplama çözümleri firması olan MarineLine yüzde 50 Türk yüzde 50 Amerikan ortaklığıyla 2006 yılında kuruldu. Firmanın Türk ortakları arasında; Genel Müdür Kaptan Koray Karagöz ile birlikte halen operasyon müdürü olarak görev yapan Okan Salur bulunuyor. Kimyasal tankerlerin kaplamalarının yanı sıra endüstri kaplamaları da yapan MarineLine kurulduğundan bu yana 5 milyon metrekarenin üzerinde kaplama yaptı. Dünyada MarineLine ürünleri ile kaplanmış 800 civarında kimyasal tanker olduğunu ifade eden Kaptan Koray Karagöz “Tüm MarineLine kaplamalı kimyasal tankerler içinde 408 adedi Türkiye’de yapıldı” dedi.

“MarineLine kendi piyasasında yüzde 90 pazar payına sahip. Rakibimiz diğer epoksi kaplamalar olmasına rağmen, bizim kaplamalarımızla karşılaştırılabilecek olan paslanmaz çelik malzemedir. Bizi diğer boyalardan ayıran özellikler, daha dayanıklı, uzun ömürlü, yıkaması kolay, her türlü malzemeyi ardı ardına taşıyabilmesi ve absorbe etmemesi olarak sayabilirim. Advanced Polymer firmasının sahibi Donald Keehan adında bir kimya ve makine mühendisi. Kendisi tarafından bulunan, geliştirilen ve bir marka haline gelen MarineLine kaplamalarını sadece Advanced Polymer şirketi ve ona bağlı firmalar kullanabiliyor. Bu ürün, NASA’da ve Amerikan ordusunda kullanılıyor. Askeri teknolojide kullanılmakta olan radara yakalanmayan füzeler kompozitten yapılıyor, o kompoziti de bizim firmamız üretiyor.

Dünyada ve Türkiye’de kimyasal tankerlerde, genellikle MarineLine ürünü kullanılıyor. 2016 yılında 86 projeye imza atmıştık, şu an 2018 yılının ortalarına kadar elimizde 77 proje bulunuyor. Son yılların verilerini karşılaştırmalı olarak değerlendirdiğimizde önümüzdeki yıldan itibaren işlerin daha iyiye gideceğine dair işaretler görebiliriz. 2013-2015 arası işler fazlasıyla durgundu ancak 2016’dan itibaren önemli bir hareketlilik başladı. 2018’de piyasa geçtiğimiz yıllara göre daha hareketli geçecek gibi görünüyor. Biz de çalışmalarımızı bu beklenti yönünde sürdürüyoruz.

Bu yıl içinde projelerden örnek vermek gerekirse; Yılmar denizcilik ve Marmara tersanesi ortaklığı ile şirket bünyesindeki 10 adet kimyasal tankerlerin komple yeniden kaplamasının MarineLine kaplamaları ile yapılması konusunda anlaştık. Ayrıca, Tersan ile şirket bünyesindeki 7 adet 10.500 dwt kapasiteli kimyasal tankerin komple yeniden kaplama işlemi ilgili bir anlaşma gerçekleştirdik.

Ayrıca, Çeksan tersanesinin yeni inşa 6400 dwt’lik kimyasal tankerinin kargo tanklarının MarineLine ile kaplanması konusunda anlaşmayı + 2 opsiyonlu olmak üzere geçen mayıs ayı içerisinde imzaladık.

Bunun dışında Marinpet Denizcilik’in yeni satın aldığı 7800 dwt’lik kimyasal tankerin kargo tanklarının komple MarineLine yeniden kaplama anlaşmasını da yine mayıs ayında yaptık ve uygulamasını da haziran ayı içerisinde tamamladık.

Ayrıca daha önce anlaşmalarını gerçekleştirdiğimiz Herçelik Tersanemizde Nakkaş Denizcilik’e ait 5750 dwt’lik yeni inşa projesinin kargo tanklarına ve yine Armona Denizcilik’in Selah tersanesinde inşa ettiği 5850 dwt‘ lik yeni inşa kimyasal tanker projesinin de kargo tanklarına kaplama uygulamasına mayıs ayı içerisinde başladık, uygulamalar halen devam ediyor.

Armona denizcilik firmasının Selay tersanesinde inşa ettirdiği 5850 dwt’lik yeni inşa projesinin kargo tanklarının MarineLine ile kaplama projesini mayıs ayında bitirdik.

Aynı şekilde Medmarine Denizcilik’in Karadeniz Ereğli’nde inşa ettiği 8400 dwt lik yeni inşa projesinin  kargo tanklarının MarineLine coating ile kaplanma projesini de mayıs ayı Medmarine denizcilik ile aynı kapasitede toplam 7 adet yeni inşa projesinde anlaştık ve bütün gemilerin kargo tanklarına MarineLine kaplaması uygulanacak. Atlas tersanesinde halen inşaları devam eden 2 adet 8400 dwt’lik kimyasal tankerinde anlaşmalarını haziran ayı içerisinde imzaladık.

Bunun dışında hem Unitanker Shipping firmasının hem de Caribe Shipping firmasının 2 adet kimyasal tankerinin kargo tanklarının yeniden kaplama projelerine devam ediyoruz. Mediterrenian Shipping firmasının bir adet kimyasal tankerinin Desan tersanesinde komple yeniden kaplama dediğimiz kargo tanklarının kaplanması projesine de haziran ayı içerisinde başladık.

Bu kadar yoğun programımıza rağmen MarineLine Türkiye firması olarak ana firmamız olan Advanced Polymer Coatings firmasına Hırvatistan, Rusya, Vietnam, ABD, Meksika, Yunanistan ve Polonya gibi ülkelerdeki projelerine de teknik destek vermeye devam ediyoruz. Bu projelerimizin başında Türk enspektörlerimiz proje müdürü olarak görev almaktadır. Isıl işlem dediğimiz uygulamayı Türkiye de ürettiğimiz ekipmanlarımızla ve Türk ekibimizle biz gerçekleştirmekteyiz. Özellikle, Amerika Birleşik Devletlerinde  yapılan coating projesinde Türk Enspektörümüz Kaptan Onur Yıldırım, Proje müdürü olarak Japon-Amerikalı-Portekizli 3 enspektör yardımcısı ile birlikte görev almaktadır.

Sıradan bir epoksi boya yerine MarineLine kaplamalarını kullanmak 2,5 kat daha maliyetli. Ancak 5 yıllık bir yatırım planı çerçevesinde düşünüldüğünde daha ekonomik hale geliyor. Çünkü MarineLine olarak biz, 5 yıl için yüzde 100 garanti veriyoruz. Firmalar, genelde 10 yılın ardından, gemilerin kullanım ömrünü uzatmak amacıyla yeniden kaplama için tekrar bize geliyor. Son dönemdeki yoğunluğa bakarsak da firmalar eldeki gemilerinin bakım-tutumunu yapıp kullanmayı tercih ettiklerini görüyoruz. Bu da ürün kalitemizin bir neticesi. Çünkü uzun ömür ve dayanıklılık olarak bizim rakibimiz boyalar değil paslanmaz çelik malzemeden üretilen gemiler. Paslanmaz çeliğe göre çok daha ucuz olduğumuz için firmaların bizi tercih ettiğini düşünüyorum. Özellikle, etanol, metanol ve fenol gibi asit taşıyacak tankerler için MarineLine ideal bir çözüm.”

“Endüstride potansiyel büyük”

“Endüstriyel tesis kaplamaları alanında 2011 yılında departmanımızı kurduk ve geçen kısa süre içinde endüstri kaplamaları pazarında da önemli bir iş potansiyeline ulaştık” diyen Kaptan Koray Karagöz, bu alandaki iş yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“Endüstri alanında ürün çeşitliliği daha yüksek. Yüksek ısıya ve mekanik hasara dayanıklı ürünlerin kalitesiyle bu piyasadan çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Şu ana kadar bu alanda 145 projeye imza attık. Uygulamasını kendi tesislerimizde yapmaya başladığımız bu ürünler, özellikle termik santrallerde ve bacalarda kullanılıyor. Şu an; Tüpraş, Çalık, Bagfaş, Gökbil ve Modern Enerji gibi firmaların projeleri üzerinde çalışıyoruz.

Ayrıca Advanced Polymer Coatings firması ile iş birliği halinde, Türki Cumhuriyetler, Orta Asya, Orta Doğu ve Doğu Avrupa’da önemli projelere imza atıyoruz. Özellikle Arap ülkeleri, Yunanistan ve Polonya’da önemli endüstri projelerinde yer alıyoruz. Çalık Enerji’nin Türkmenistan ve Gürcistan projelerinde yer aldık. Bu alandaki iş potansiyelimizin yükselmesiyle birlikte, Gebze Hasköy’de tesisimizi kurduk. 1300 m2 kapalı alana sahip atölyemizi raspalama, uygulama ve ısıl işlem olarak 3 bölüme ayırdık. Isıl işlem ekipmanlarını da orada depoluyoruz, kaplama malzemeleri için ise ayrı bir depo ve antrepomuz mevcut. Merkez ofisi de Pendik’ten Tuzla’ya taşıyarak daha büyük bir merkez ofise sahip olduk. Şu an hali hazırda projelerimizde yaklaşık 350 kişi çalışıyor. Bu tesis sayesinde artık tüm işlemleri kendi tesislerimizde yapabilir hale geldik. Bu da maliyeti ve uygulama zamanını fazlasıyla düşürdü.

Endüstri kaplamaları için getirilen ürünler; termik santrallerde, kara tankerlerde, depolama tanklarında özellikle asite ve kimyasala dayanıklı alanlarda kullanılabiliyor. Ürünün yapısı kompozit ama paslanmaz çelikten daha sağlam ve esnek. Bu malzeme dünyada askeri projelerde de kullanılıyor. Nasa’nın uzay kapsüllerinde de kullanılan malzemenin Türkiye’deki askeri projelerde de kullanılabileceğini düşünüyorum.”

Bunu Paylaşın