Tersan, Gloppefjord’u denize indirdi

MDN İstanbul

Tersan Tersanesi’nde Norveçli Fjord1 firması için inşa edilen akü enerjili Gloppefjord isimli feribot düzenlenen törenle denize indirildi.
Norveç’in en büyük lojistik firmalarından biri olan Fjord1 için Norveçli Multi-Maritime firması tarafından tasarlanan ve iki adet kardeş gemi olarak inşa edilen bu feribotlar, işletme hakları Fjord1’in olan Norveç’in Ande- Lote iskeleleri arasındaki hatta çalışacak. Gloppefjord’un denize indirilmesinin ardından donatım  işlemleri devam ederken diğer geminin inşasına da devam edildiği belirtildi.
Tersan’dan yapılan açıklamada feribotun teknik özelliklerine dikkat çekildi. “Geminin en büyük özelliği yüzde 100 akü enerjisi ile çalışacak olması. Aküsünde depolanan enerji ile seyir ettikten sonra hem Anda hem de Lote iskelelerindeki şarj istasyonlarında tekrar enerji depolayacak ve bu enerji, güvenli bir şekilde karşı kıyıya geçmesine yetecek ve aynı zamanda gemideki diğer elektrik enerjisini de karşılayacak.
Norveç’in egzoz gazları salınımını azaltmak amacı ile başlattığı bu tip yeni feribot ihaleleri önümüzdeki yıllarda artarak devam edecek. Biz de Tersan Tersanesi olarak bu teknolojinin öncüsü olacak bir projenin merkezinde olmaktan gurur duyuyoruz.”
Gloppefjord feribotunun iniş kurdelesini Fjord1’in Türkiye denetim ekibi müdürü Frode Bekkenes kesti.

Bunu Paylaşın