Caspian, Türkiye’de iki denizcilik şirketi kurdu

MDN İstanbul

Azerbaycan Hazar Nakliye Şirketi Caspian Denizcilik, Türkiye’de iki yeni şirket kurdu. “Caspdry” ve “Casptankers” adlarıyla işletilecek olan firmaların, Hazar Denizi dışındaki havzalarda Azerbaycan bayrağı altında seyir yapan gemilerin daha verimli çalışmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapacağı bildirildi. “Caspdry” kuru yük taşımacılığı yaparken “Casptankers” toplu yük taşımacılığı yapacak.
American Bureau of Shipping (ABS), 3 Şubat’ta İstanbul’da yapılan bir törenle, “Caspdry” şirketine ISM gerekliliklerine uygunluk belgesi verdi. “Casptankers” şirketinin de yakında ABS’den benzer bir sertifika alması bekleniyor. Bu sertifikalar, her iki şirketin de Hazar Denizi dışındaki denizlerde büyük kapasiteli gemiler işletmesine izin veriyor.
Azerbaycan Hazar Denizcilik Şirketi Başkanı Rauf Valiyev, ABS temsilcileri ve denetçilerinin katıldığı törende, “Caspdry” ve “Casptankers” firmalarının, en yüksek güvenlik gereklilikleri de dahil olmak üzere, tüm standartları karşılamasının kuru yük ve petrol ürünlerinin uluslararası sularda taşınmasında lider şirketlerden biri olma yolunda büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi. Valiyev, bu şirketlerin faaliyetlerinin aynı zamanda, Azerbaycan gemiadamlarının uluslararası sularda çalışma fırsatlarını daha da genişleteceğinin altını çizdi.
Dünya denizlerinde güçlü bir şekilde var olmak istediklerini kaydeden Valiyev, filo yenilenmesi konusunda da çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Akdeniz ve Karadeniz’de halen 10 kuru yük gemisiyle hizmet verdiklerini belirten Valiyev yaptığı açıklamada,  filodaki gemi sayısının kısa zamanda artacağını işaret etti.

Bunu Paylaşın