Prof. Dr. Oral Erdoğan, Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı

MDN İstanbul

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, başta Ziraat Bankası, THY, BOTAŞ ve TPAO olmak üzere pek çok büyük kamu kuruluşunun hisselerinin aktarıldığı Türkiye Varlık Fonu AŞ’ye Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

Türkiye Ticaret Sicil gazetesine göre; Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliklerine Prof. Dr. Oral Erdoğan ile birlikte, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Sabah gazetesi yazarı Kerem Alkin ile birlikte Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ atandı. Kasım ayında Varlık Fonu Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Mehmet Bostan atanmıştı. Mehmet Bostan bu görevden önce Özelleştirme İdaresi Başkanı olarak görev yapıyordu.

Dev şirketler fona devredildi

Başbakanlık’tan 6 Şubat 2015’ye yapılan açıklamada, Hazine uhdesinde bulunan bir kısım kamu sermayeli şirketler ile özelleştirme programında bulunan bazı şirketlere ait hisselerin Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Varlık Fonu’na devredildiği bildirildi. Bu doğrultuda; Ziraat Bankası, Halk Bankası, THY, Türk Telekom, TPAO, Türksat, BOTAŞ, BİST, Eti Maden, Çaykur, PTT ve boru hatlarının hazineye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonu’na devredildi. Fon’a daha önce de aralarında Milli Piyango İdaresi’nin de olduğu özelleştirilmesi düşünülen devlet kurumları devredilmişti.

Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada; Türkiye Varlık Fonuna devredilen söz konusu şirketlerin mevcut yönetimleri ve işletme politikaları ile iş planlarının, yatırım ve büyüme stratejilerine uygun olarak devam edeceği, uluslararası finans kuruluşları da dahil olmak üzere ilgili paydaşlarla sağlanan işbirliğinin sürdürüleceği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca, Türkiye Varlık Fonu’nun söz konusu şirketleri, Bakanlar Kurulu’nca onaylanacak Stratejik Yatırım Planı çerçevesinde yöneteceği kaydedildi.

Alınan bu kararların ardından Varlık Fonuna devredilen kurumların özelleştirme sürecinin hızlanması bekleniyor.

 

 

 

Bunu Paylaşın