Atlantis Tankers’in yeni tankeri Selay’da denize indirildi

MDN İstanbul

Türkiye’nin önemli kimyasal tanker işletmecilerinden Atlantis Tankers firmasının, Selay Tersanesi’ne sipariş ettiği iki kimyasal tankerden ilki olan Atlantis Augusta 23 Ocak 2017 tarihinde denize indirildi.
2002 yılında Mehmet Aksoy ile Alman Lorenz Weinstabl ve Danimarkalı  Kenneth Jan Madsen tarafından Armona Denizcilik adıyla kurulan ve daha sonra holdingleşerek Atlantis Tankers adını alan firmanın filosunda, halihazırda 12 adet tanker bulunuyor. Armona Denizcilik Gruba bağlı olarak gemi işletmeciliği faaliyetine devam ediyor. Kimyasal ve petrol taşımacılığı yapan firmanın, filosundaki gemilerin kapasiteleri 3.446 dwt ile 6.416 dwt arasında değişiyor.
Firmadan yapılan açıklamada; 5700 dwt kapasiteli Atlantis Augusta’nın nisan ayında teslim edilerek Batı Akdeniz Hattı’nda çalışacağı belirtildi. Atlantis Augusta’nın kardeşi Atlantis Alicante’nin de Selay Tersanesi’nde inşasının sürdüğü ve yakında denize indirileceği kaydedildi. Firma, Atlantis Augusta’nın filolarına yeni inşa olarak katılacak dokuzuncu tanker olduğunun altını çizerken internet sitesinde bir teşekkür mesajı yayınladı.
“Selay Tersanesi’nin sahiplerine, işçilerine ve Atlantis Augusta’nın inşasında çalışan tüm iş ortaklarına, bize bu mutlu anı yaşattıkları için minnettarız.
Onlarla birlikte; klas kuruluşumuz Bureau Veritas, tasarımcımız Delta Marine, Akzo Nobel ve MarineLine gibi iş ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. Ve  Armona’nın deneyimli inşa ve ofis ekibine, büyük heyecan ve tutkuyla gemiler inşa ettikleri için şükranlarımızı suuyoruz. Bu bizim denize indirdiğimiz 9. yeni inşa gemi. Onuncu gemimiz Atlantis Alicante’nin de denize inmesini ve filomuza katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.”
Son dönemde taşımacılık filosunu genişletmek için önemli yatırımlar yapan Atlantis, 6239 dwt’lik 2013 yılında Selay Tersanesi’nde inşa edilen M/T Rekon’u filosuna katarak 20 Ocak 2017 tarihinden itibaren Batı Akdeniz’de çalıştırmaya başlamıştı.

Bunu Paylaşın