Global İtalya’da iki limanı daha bünyesine kattı

MDN İstanbul

“Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi” unvanını elinde bulunduran Global Liman İşletmeleri, yaptığı yeni yatırımlarla büyümesine güçlü bir şekilde devam ediyor. Global Liman İşletmeleri (GLİ), İtalya’da Venedik’ten sonra şimdi de Ravenna ve Cagliari yolcu limanlarını da operasyonel yapısına dahil etti.

Global Yatırım Holding’in bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri A.Ş. 2016 yılında İtalya’daki 5 limanda hisse alımına yönelik attığı adımlarda, birbiri ardına pozitif sonuçlar almaya devam ediyor. Temmuz ayında Dünyanın ve Avrupa’nın en önemli turizm merkezlerinden Venedik’i operasyonel bünyesine katan GLİ, şimdi de Ravenna ve Cagliari’de mutlu sona ulaştı. Global Liman İşletmeleri, yüzde 100’üne sahip olduğu bağlı ortaklığı aracılığıyla Ravenna Yolcu Limanı’nı işleten Ravenna Terminal Passeggeri S.r.l. ve Cagliari Yolcu Limanı’nı işleten Cagliari Cruise Port S.r.l.’nde hisse alımları gerçekleştirdi.

GLİ, Ravenna ve Cagliari yolcu limanlarındaki hisse oranlarının artırılması ve daha önce açıklanan İtalya’daki diğer limanlarda da hisse alımına yönelik görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Ravenna ve Cagliari ile birlikte iki kıta, 8 ülkedeki operasyonel hinterlandını 13 limana çıkaran Global, hizmet verdiği yolcu sayısını da yaklaşık 7,5 milyon kişiye çıkardı.

Global Yatırım Holding A.Ş., liman altyapısı faaliyetleri için kurulan Global Liman İşletmeleri’nin %89.2’sine sahiptir. GLİ’nin kalan %10.8 hissesi ise Kasım 2015 itibariyle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından satın alınmıştır.

Bunu Paylaşın