İstanbullular, Ataköy mega yat limanı projesine ‘evet’ dedi

MDN İstanbul

DATİ Holding’in 1,5 milyar TL yatırımla yapmayı planladığı Ataköy Mega Yat limanı projesi, Bakırköy Belediyesi tarafından 6 Kasım Pazar günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen referandumla katılan İstanbul halkından onay aldı.

İstanbul’da ikametgahı olan tüm halkın katılabildiği ve noter huzurunda yapılan oylamada, katılımcıların 1951’i projeye ‘evet’oyu kullanırken 1451 kişi de ‘hayır oyu kulandı, 19 oy geçersiz sayıldı.

Ataköy sahilde Mega Yat limanı ve eğlence merkezi tesisleri inşa edilmesi planlanan proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmış, ancak Bakırköy Belediyesi ruhsat verme yetiksinin kendisinde olduğunu iddia ederek mahkemeye itirazda bulunmuştu. Mahkeme geçtiğimiz günlerde konunun ayrıntıyla incelenmesi için yürütmeyi durdurma kararı vermiş, ve proje mühürlenmişti. Bakırköy bölgesine yapılacak bu dev yatırımın durdurulması üzerine kamuoyundaki itirazları dikkate alan Bakırköy Belediyesi de, konuyla ilgili halk oylamasına gitme kararı almıştı.

Referandum sonucu hakkında görüşlerini açıklayan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ataköy mega yat limanı ile ilgili olarak süreci takip etmeye devam edeceklerini ifade ederken halk oylamasının sonucunu dikkate alacaklarını belirtti.

Bunu Paylaşın