Arkas, Almanlar ile yeni bir ortak girişim şirketi kuruyor

MDN İstanbul

Arkas ile Avrupa’nın en büyük intermodal lojistik terminali (kara limanı) işletmecisi Duisport, Türkiye’de multimodal lojistik merkezlerin geliştirilmesi ve Avrupa ile Asya arasında intermodal ağın yaygınlaşması amacıyla geçen yıl imzaladıkları anlaşmanın son hazırlıklarını tammalayarak Rekabet Kurumuna başvurdu.

Arkas’a bağlı Limar Liman ve Gemi İşletmeleri AŞ ve Duisport Grup’a bağlı Duisburger Hafen AG tarafından bir ortak girişim şirketi kurulmasına ilişkin Rekabet Kurumuna başvuruda bulunuldu.

Duisburg Limanı’nın sahibi ve yöneticisi olan Duisport Grup alt yapı ve üst kademe alanlarda tam hizmet paketleri de sunuyor. Ayrıca iştirakçiler, ulaşım ve lojistik zinciri kalkınması ve optimizasyonu, demiryolu taşımacılık hizmetleri, yapı yönetim ve ambalaj lojistiği gibi lojistik hizmetleri de sağlıyor. Liman ve Gemi İşletmeleri AŞ ve Duisburger Hafen AG tarafından bir ortak girişim kurulmasıyla birlikte, intermodal lojistik merkezlerinin Türkiye’de geliştirilmesi sağlanacak.

Limar ve Duisburger Hafen şirketlerinin kuracağı ortak girişim şirketinin ilk yatırımı, Kocaeli Kartepe’de 200 bin metrekarelik bir intermodal lojistik merkezinin kurulması ve işletilmesi olacak. 2018 yılında faaliyete başlaması hedeflenen merkez, demiryolu ve karayolu olmak üzere iki farklı taşıma modunun kullanılabileceği bir terminal olarak faaliyet gösterecek.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve Duisport Grup CEO’su Erich Staake’un katıldığı imza töreni 18 Kasım 2015 yılında imzalanmıştı. 10 aylık yoğun çalşımanın ardından kurulacak ilk şirketin hazırlıkları tamamlandı ve gerekli prosedür başlatıldı. 

Bunu Paylaşın