Ulusoy: Yenikapı’ya liman yapılmalı

MDN İstanbul

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, yaşanan Rusya krizinden çıkmanın gerçekleşmesi için çeşitli yollar aradıklarını belirterek ‘Yenikapı miting alanının bulunduğu yere kruvaziyer yüzer liman yapılabilir. Sarayburnu’nun devreye girmesi kayıplarımızı bir nebze önleyecektir” dedi.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Rusya ile yaşanan krizi katıldığı bir televizyon programında değerlendirdi. ‘1 yıldır Yenikapı’ya bir liman istiyorum’ şeklinde konuşan Ulusoy, Rus pazarındaki kayıpları telafi etmek için Yenikapı’ya liman önerisini tekrar gündeme getirdi.
‘Yenikapı miting alanının bulunduğu yere kruvaziyer yüzer liman yapılabilir. Sarayburnu’nun devreye girmesi kayıplarımızı bir nebze önleyecektir. Galataport özelleştirilmiş, gemiler yanaşamayacak, 80 tane geminin iptali demek 400 bin kişi demek. Bu olduğunda Efes, Kuşadası gezileri duracak. Kuşadası limanı da 80 gemi kaybedecek. İzmir kaybedecek” şeklinde konuşan Ulusoy, “Oraya 2 tane hangar yapabilir. Otobüslerin çekileceği alan çok müsait, derinlik iyi. Sarayburnu, 200 metre gemilerin yanaşabileceği yer ama küçük gemiler geliyor. Gemiler 10-15 katlı, 5 bin kişilik, içinde kalp ameliyatının yapılabildiği gemiler. Bu gemileri kaçırmamak lazım. 5-6 ayda Yenikapı’ya yüzer bir iskele yapılabilir. Kuzey Avrupa’da var. Bunun miting meydanı senede 4 gün kullanılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, İstanbul’u o yöreyi çok iyi biliyor. İnanıyorum ki Sarayburnu’nun devreye girmesi İstanbul için bizim kayıplarımızı önleyecektir” dedi.

Bunu Paylaşın